het identificeren van de verschillende gas oven onderdelen

Ovens die werken op gas hebben meestal een aantal gemeenschappelijke gasoven delen: een gas spruitstuk, gasbranders, warmtewisselaar, openingen, ontsteking controles, controles op de veiligheid, en blower motor. Het apparaat zelf lijkt op een grote doos die koude lucht absorbeert en zuivert door middel van een luchtfilter. De lucht die door de gasbrander verhit wordt verdeeld door de ventilator motor via de kanalen.

Het gas spruitstuk verbindt de belangrijkste branders met de gasklep. De branders zijn verbonden met het verdeelstuk via messingsmontage, zogenaamde spudpalen. De grootte van de gaten in de fitting afhankelijk van de gebruikte brandstof (aardgas of propaan) en de hoeveelheid gas getransporteerd naar de gasbranders. De meeste ovens hebben piepers voor aardgas, maar er zijn piepers voor vloeibaar propaan ook. In het algemeen, de gasverdeler onderhoudsarm, tenzij blootgesteld aan de elementen.

gas Manifold

De gasbranders worden ontstoken door een waakvlam of een elektronische ontsteking die is geïntegreerd in de meeste van de moderne gas ovens. De hoofdfunctie van de gasbranders opwarmen koude lucht via warmtewisselaars die zijn gemaakt van roestvrij staal. De warme lucht wordt vervolgens verspreid via de kanalen door een blower motor.

gas Branders

De warmtewisselaar is gemaakt van zware metalen gemengd met legeringen die bestand tegen temperaturen boven 2000 ° F Dergelijke hoge temperaturen worden bereikt in de verbrandingskamer. Het is daarom belangrijk om de jaarlijkse inspecties en onderzoekt de integriteit van de warmtewisselaar. Na verloop van tijd, scheuren ontwikkelen in de warmtewisselaars en koolmonoxide kan lekken in de lucht. Lokalen met gas ovens die vaste of fossiele brandstoffen verbranden moeten worden uitgerust met koolmonoxidemelders. Hoewel warmtewisselaars zijn veilig, ongelukken gebeuren en snelle reactie vereist.

Warmtewisselaar

Openingen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of PVC. Dit laatste wordt vaker gebruikt vanwege de lagere prijs en hogere duurzaamheid. De ontluchtingsleiding voert de uitlaatgassen die worden gevormd met de verbranding van het terrein. De standaard ontluchting dat wordt aanbevolen voor gas ovens is het type B-gas vent leidingen.

ontluchten

Moderne ovens gebruiken geïntegreerde printplaten de activiteiten van de oven te bewaken. Light emitting diodes tonen mislukking codes als het gas oven is defect. Deze codes worden doorgaans vermeld op de deur van de oven en de handleiding van de eigenaar.

Ignition Controls

Het thermokoppel is een veiligheidsbesturing apparaat dat afsluit gas in het geval dat de ontsteker mislukt of de waakvlam dooft. Het thermokoppel heeft twee metalen draden die in een beschermhoes worden geplaatst. Na opwarmen, het thermokoppel zendt een signaal naar de klep door middel van een solenoïde, die wordt bediend door een volt transformator. Het thermokoppel zet warmte in een elektrisch signaal waardoor de klep te sluiten of te openen.

veiligheidscontroles

blower Motor

De blower motor werkt om warme lucht te verspreiden door middel van de leidingen, die vervolgens wordt afgekoeld en keerde terug naar de oven. Lucht in de luchtfilters en een nieuw verwarmingssysteem loop begint.