het installeren van een dakraam 10 – de bouw van de lichtschacht

Het licht as stuurt licht van het dakraam op het dak aan het interieur van uw huis. De volgende pagina’s wordt beschreven hoe u het frame, isoleren, en de afwerking van een lichtschacht.

Het frame voor de lichtschacht zorgt niet alleen voor een spijkeren oppervlak voor de muren, maar voegt ook het plafond naar het dak, het geven van steun aan zowel.

Formuleren van de Light Shaft

Meet de afstand tussen het plafond en het dak headers headers op elke hoek, en ten minste om de 16 cm in tussen. Snijd de verticale tapeinden van de gemeten lengte.

Isoleren van de Light Shaft

Tenzij uw dak is plat en je lichtschacht recht, moet u één of beide uiteinden van de studs te snijden onder een hoek.

Afwerking van de Light Shaft

Als je verlichting wilt in de schacht, de positie van de studs aan een stopcontact of verzonken lichtarmaturen je van plan bent om te installeren te wissen.

Teennagel de noppen aan het plafond en het dak headers met 8-penny nagels. Zorg ervoor dat u twee studs op elke hoek installeren om spijkeren voor de wandplaat of ander materiaal gebruikt om de as af te leveren.

Let op: Vergeet niet om handschoenen, een shirt met lange mouwen, een lange broek, masker van een schilder en een veiligheidsbril te dragen bij het werken met isolatie.

Gerold isolatie werkt het best voor de korte, ongelijke lengtes nodig zijn in een lichtschacht.

Koop 6-inch dikke isolatie in de breedte die het beste past tussen de noppen.

Meet een lengte van isolatie te passen in elk stud opening, en snijd de isolatie met een mes geleid door een liniaal. Plaats de isolatie tussen de noppen met de damp-barrière kant in de richting van de as opening; nietje de rand flappen op de bouten.

Hoe u klaar bent met de lichtschacht wordt alleen beperkt door uw verbeelding. Hier zijn enkele ideeën om je slag te gaan. Wandplaat dat wit of een lichte kleur geschilderd is een van de beste afwerking voor het reflecteren van licht. Afwerking met muurplaat en verf is zuinig, maar kost tijd en vaardigheid voor goede resultaten.

Als uw muren zijn panelen, kunt u het licht as aan te passen afmaken.