het installeren van een motorblokverwarming

Een motorblok verwarming is ontworpen om stress op je motor te verminderen tijdens koud weer. De verwarming warmt de olie of koelvloeistof, waardoor het veel makkelijker om een ​​koude motor te starten. Daarnaast is de typische passagier auto-motor werkt het meest efficiënt bij ongeveer 200 graden F. Met behulp van een elektrische kachel kunt u de motor deze temperatuur veel sneller te bereiken. Het kan het brandstofverbruik van uw voertuig te verbeteren met ongeveer 10 procent in de winter. De verwarming wordt aangesloten op een typische 110 volt wisselstroom stopcontact. Overwegen een automatische timer uitlaat, omdat het alleen nodig om de motor gedurende 2 uur opwarmen voordat rijden.

Er zijn verschillende soorten motorkachels beschikbaar. De specifieke degene die je kiest hangt af van het merk en model van uw auto als je mechanisch vermogen. De eenvoudigste soort motorverwarming vervangt de peilstok. Een iets ingewikkelder type heater splits in de bovenste radiator slang. Het kan in enkele minuten met een schroevendraaier worden geïnstalleerd. De meest effectieve motorblok heaters vervangen aftapplug aan de onderzijde van het motorblok. Algemene installatie-instructies voor dit type worden hieronder vermeld.

Stap 1 – Jack Up Vehicle

Werken op een koude voertuig zal je beschermen tegen het verbranden van jezelf, maar werkt op een warme motor maakt het iets makkelijker om de aftappluggen te verwijderen als ze zijn gemaakt van een ander metaal dan het motorblok. Kies de optie die u vertrouwd mee bent. Engine kachels zijn er in verschillende wattages, dus selecteer een die aan uw behoeften voldoet en is compatibel met uw voertuig. Krik de voorkant van het voertuig en verwijder de plastic motorkap omhoog.

Stap 2 – Drain Engine

Raadpleeg de handleiding voor instructies die specifiek zijn voor uw apparatuur. Verwijder de clips die de radiator te dekken, en de bouten die de radiator montagebeugel. Schuif een opvangbak onder de motor en trek de opgegeven aftapplug, meestal aan de achterzijde van het motorblok. Verwijder de radiateurdop om de drainage te versnellen.

Stap 3 – Plug in Heater

Prefit de verbinding tussen het verwarmingselement en het snoer, in het geval dat u hoeft te doen is blind later. Laat de stekker van het snoer in de machinekamer. Smeer het gat of stang met vet, tot aan, maar niet verder dan de metalen clip. Steek de stang in het gat. Als ingesloten lucht presenteert weerstand, verdringen met meer vet. De metalen clip moet de achterzijde van het voertuig worden geconfronteerd. Het zal een hoorbare snap maken als de kachel glijdt op zijn plaats. Sommige types moeten worden vastgezet met een sleutel naar een opgegeven koppel.

Stap 4 – Route Power Cord

Steek de stekker in de stang. Voer de bedrading door de motorruimte en de grille. Volg de bijgeleverde aanwijzingen of improviseren. Vermijd bewegende delen en slangen. Zodra de kabel is in de juiste positie, zet hem met draad banden. Laat geen speling achter de eerste band, houd het snoer uit de motor spruitstuk.