het installeren van een VFD om een ​​variabele snelheid draaibank

Een draaibank is een speciale elektronische instrument dat wordt gebruikt door houtbewerkers, werknemers in de bouw en doe-het-zelvers zowel om vorm te geven hout of metaal (het uitvoeren van acties, zoals opruwen, vervorming, zagen of boren), en de meeste draaibanken vandaag wat bekend staat als een variabele snelheid draaibank, wat betekent dat ze kan draaien op langzaam, gemiddeld of hoog vermogen snelheden. Hiermee kunt u meer controle over uw project. Deze snelheden worden bestuurd door een mechanisme dat de frequentieregelaar of VFD, die is gelegen in de motor van de draaibank. De VFD kanalen elektriciteit naar verschillende richtingen in de motor, bijvoorbeeld, de eenvoudigste soort VFD kan de motor aan te zetten, zet het uit, en stuur het in zijn achteruit. Als je steeds bekwaam met uw draaibank werk bent, maar wilt u misschien een meer geavanceerde VFD met verschillende opties, waardoor u een meer nauwkeurige controle van de machine. Gelukkig, het is een vrij eenvoudige taak om een ​​nieuwe VFD te installeren op een variabele snelheid draaibank, gewoon blijven lezen om erachter te komen hoe.

Natuurlijk, de eerste stap te nemen bij het installeren van een VFD een variabele snelheid draaibank is het openen van de draaibank motor is, zodat de oude VFD de nieuwe kan verwijderen (indien nodig) en te installeren. De manier waarop je gaan over dit zal verschillen afhankelijk van het model draaibank je hebt, dus check de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen. Kortom, de procedure omvat het verwijderen van de behuizing rond kop van de draaibank door het gebruik van uw schroevendraaier te nemen uit de paar schroeven, dat het aansluit op de machine. Vergeet niet een van de schroeven te verliezen voor wanneer het tijd is om de behuizing weer aan te zetten!

Stap 1 – Open de Motor

Als uw draaibank een VFD heeft en u installeert een nieuwe voor de eerste keer, kunt u deze stap overslaan. Zo niet, verwijder de oude frequentieregelaar door eenvoudig het loskoppelen van de draden die de VFD te sluiten op de motor en de motor ventilator. Er kunnen 3-5 de draad. Haak de draden, het kennis nemen van hoe de oude VFD aangesloten op hen, zodat je nog dat je de nieuwe te installeren. Zodra de oude schijf is volledig losgekoppeld van de bedrading, verwijderen.

Stap 2 – Verwijder oude VFD

Bevestig de draden van de spindel motor en draaibank ventilator om de VFD input en output. Voor de meeste modellen, zal er niets meer moeten worden gedaan, maar voor een zeer geavanceerde modellen die u nodig heeft om te sleutelen aan de aandrijfmotor. Tenzij je precies weet wat je doet, maar het is aangeraden dat je niet iets anders te raken om te voorkomen dat schade aan de motor, of als alternatief, vraag dan een professional aan een kijkje te nemen. Daarna schroef de beschermende behuizing weer aan en geven de draaibank een proefrit om te controleren of alles correct uitgevoerd.

Stap 3 – Installeer de nieuwe VFD