het installeren van gipsplaten

Het installeren van gipsplaten kan een relatief eenvoudig en heel lonend doe-het-zelf-project. Gipsplaten, ook wel bekend als gipsplaat en wandplaat, maakt een kamer kijken afgewerkt en huiselijk. Ook zal er professioneel uitzien als je deze eenvoudige stappen te volgen.

Gereedschappen en materialen Vereist voor Drywall installeren

• Gipsplaten platen (dikte en het bedrag wordt bepaald door uw behoeften); • A1-1 / 4 “grof draad drywall schroeven; • 1-1 / 2” gipsplaat nagels en hoek kraal; • hamer; • meetlint; • trap; • mes; • het snijden van metaal knipt; • gipsplaten lifter; • rotary cut-out-tool; • gipsplaten zaag; • cirkelsnijder; • T-square; • Boor

Stap-voor-stap instructies voor Drywall installeren

Stap 1 – Meet en Cut; nauwkeurig te meten voordat je snijden. Gebruik een scoresysteem of Stanleymes en een liniaal of T-square voor een absoluut rechte snede. Gipsplaten zal breken op het punt waar het scoorde. Zodra het klikt, draai het om en gebruik schaar of een scherp mes door het papier snijdt aan de uncut kant. Gebruik een sleutelgat of sabel zaag om de nodige ronde bezuinigingen en onregelmatige hoeken te maken. Bij het installeren van gipsplaten, meten en snij gaten voor stopcontacten, schakelaars en andere houders met een potlood om de opening te schetsen voordat je het snijden met een sleutelgat zaag.

Stap 2 – verticale of horizontale; Bij de installatie van gipsplaten, wil je zo weinig mogelijk koppelingen, zowel verticaal of horizontaal. Als uw plafond is minder dan 8 ‘2’ in de hoogte, gebruik maken van een horizontale toepassing. Het installeren van gipsplaten op deze manier leidt tot 25 procent minder gewrichten dan een verticale installatie. Als uw plafondhoogte groter is dan 8’2 “, het installeren van gipsplaten in een verticale manier zinvoller.

Stap 3 – Het installeren van gipsplaten op plafonds; Bij het installeren van gipsplaten op de plafonds, wil je de gipsplaten van toepassing op het plafond met behulp van haaks op de gewrichten. Sinds die gipsplaten in de plaats kan moeilijk zijn als je alleen werkt, gebruik dan een T-brace. Bij gebruik van spijkers, nagels gipsplaten aan het plafond met de juiste lengte van de nagels, spatiëring ongeveer 7 “apart. Voor nail-on en lijm, gebruikt drie spijkers in de wandplaat bij elke draagbalk: één aan elke rand en een in het midden. Spijker de wandplaat net genoeg aan te scherpen en vervolgens met een klap op kuiltje (niet breken) het.

Stap 4 – Het installeren van gipsplaten op bestaande muren; Voor horizontale toepassingen, het installeren van gipsplaten op de muren moet beginnen met de bovenste planken eerste. Lijn tot aan het plafond en spijker op zijn plaats, en let niet te forceren. Begin uw eerste run van de nagels ongeveer 7 “onder het plafond in gebieden waar het plafond platen worden genageld aan het plafond balken. Bij gebruik van alleen de nagels voor het installeren van gipsplaten op muren, plaats ze 7 “uit elkaar om studs. Voor nagels-on en lijm, spijkers plaats aan de rand van het bord met lijm (aan de achterkant) op platen om studs in het centrum veilig te stellen. Plaats de wandplaat lange randen evenwijdig aan framing leden in verticale installatie muur. Er zijn speciale metalen strips voor buitenhoeken. Werk af met een goed cijfer van de joint compound op alle spijkerkoppen, hoeken en gewrichten. Het installeren van gipsplaten vereist twee tot drie lagen van de joint compound om goed te dekken (afhankelijk van of u regelmatig of zelfklevende gipsplaten tape te gebruiken). Bij het installeren van gipsplaten, vergeet niet om 24 uur tussen elke toepassing van de joint compound mogelijk te maken.

Stap 5 – laatste hand aan het installeren van gipsplaten; Met een afwerking mes te glad uit joint compound. Vul verzonken gebieden en glad af met afwerking mes. Wanneer de joint compound droog is, schuur het licht te glad. Verbergen elke ingedeukte gebieden met voldoende lagen joint compound je zand glad als het droog.

Het installeren van gipsplaten kan leuk zijn, ook! Beroep doet uw echtgenoot of vriend kan het project een briesje te maken. Nu, alles wat je hoeft te doen is overschilderen uw gipsplaten en je bent klaar.