het opsporen en behandelen van ziekten cannalelie

Rachel Klein is een fervent tuinman, en een meester in het groeiende alles van elementaire kruiden druiven – zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Ze houdt ook van om te drogen, jam of augurk wat ze groeit. Rachel heeft tuinieren deskundigheid buiten haar jaar.

Geliefd om zijn heldere, seizoensgebonden gebladerte, de canna lelie is in wezen een ziekte-vrij plant. Sommige beschadigende canna ziekten zijn geïdentificeerd, maar het optreden beperkt. Hun immuniteit is vooral te danken aan hun kortere groeiperiode. Toch moet u weten hoe u de gemeenschappelijke canna ziekten op te sporen en te behandelen.

Disease 1: Canna Rust

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Rachel Klein voegt daaraan toe: “Een belangrijk onderdeel van het bezitten van een gezonde canna’s is het kopen van sterke planten uit de kwekerij Inspecteer uw canna’s alvorens te kopen, het controleren op verkleuring in de bladeren, gele bladeren, rimpelen, en groeistoornissen..”

symptomen

seizoensgebonden bloemen Canna lelies ‘vertonen een brede waaier van kleuren, variërend van rood en geel aan doffe tinten wit. Canna lelie groeit tot 6 voeten en is eenvoudig te snoeien.

Het behandelen van Canna Rust

TIP: Rachel merkt op: “.. Dwarf canna lelies worden steeds zeer populair vanwege hun hoogte van drie voet of minder Ze kunnen worden getroffen door alle van dezelfde voorwaarden als hun grotere familieleden de ziekte van resistente rassen van canna onder vuur Dancer en Tropicana.”

Disease 2: Canna Virussen

Dit is een veel voorkomende schimmelziekte. Het wordt veroorzaakt door de schimmel Puccinia. Langdurig vochtig weer, lage luchtcirculatie en drassige bodem propageren canna roest.

symptomen

Gemakkelijk te identificeren symptomen zijn spore-achtige, oranje vlekken zichtbaar op de bladeren van de plant. Soms kan de spots verspreid op de stengels. Naarmate de infectie voortschrijdt, de bovenste delen van de bladeren ontwikkelen een zwartbruine uiterlijk. Zulke bladeren zijn gevoelig voor voortijdig vallen.

Het behandelen van Canna virus infectie

Disease 3: Canna Botrytis Blight

Deze schimmelinfectie kan niet volledig worden uitgeroeid. Het heeft een seizoensgebonden, ontwikkelingspatroon en het re-oppervlakken bij de meeste canna’s. De beste aanpak is het nemen van voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat uw canna krijgt minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Bij het planten, ruimte je canna’s ten minste 1 voet uit elkaar om een ​​goede luchtcirculatie te bevorderen. Tijdens het natte seizoen, niet spuiten water op de bladeren. Zorg ervoor dat de bodem bed drains snel en niet te veel water. Als de roest verschijnt, moet de aangetaste bladeren worden gesnoeid-off en meteen verbrand. De overgebleven as mag niet worden gemengd met tuinaarde, omdat ze schimmelsporen kunnen bevatten.

TIP: Rachel adviseert, “Bij het snoeien off geïnfecteerde gebruik gebladerte scherp schoon tuinieren scharen Na het snoeien, vegen van de schaar met een doek of een doek vochtig met bleekmiddel zorgt ervoor dat uw tuingereedschap gesteriliseerd, zodat u niet spreid je tuin kwalen…”

Om de verspreiding van canna roest te arresteren, gebruik commerciële anti-schimmel sprays. Spray zowel de boven- en onderkant van de bladeren. Gebruik van koper of zwavel gebaseerde fungicide preparaten aanbevolen. Zorg ervoor dat de spray bevat canna roest op het etiket en volg de toepassing richtingen.

Fungiciden moet minimaal worden gebruikt omdat ze bekend is dat van invloed op de voeding opname vermogen van de canna lelie. [Als de canna zwaar besmet is en niet reageert op fungiciden na 10 dagen, moet u overwegen het opgraven van de plant en wortelstok en volledig te vernietigen voordat hij anderen besmet.]

Canna lelies lijden aan canna roest worden vaak gevoelig voor de vernietigende canna virussen. Common canna virussen bevatten

symptomen

Het behandelen van Blight

De bladeren ontwikkelen van een karakteristiek, gevlekt of gerimpeld uiterlijk en kan groen of geel onregelmatige vlekken geven. Dit gaat meestal gepaard met strepen verschijnen langs de krans van bladeren. De bloei verkleurd, vervormd, en klein. Gebladerte groeien th wordt belemmerd en de plant uiteindelijk sterft. Wanneer meer dan één symptoom zich voordoet kan de conditie ernstiger.

TIP: Rachel waarschuwt u: “De gele mottle virus is van bijzonder belang, omdat het kan worden doorgegeven van ouder op zaad.”

Een effectief rechtsmiddel is niet bekend om deze zeldzame virussen. Eliminatie van zieke cannas is de enige oplossing. Je moet graven-out van de gehele plant uit de bodem bed en branden. Planten ligt op loopafstand van het virus geïnfecteerde canna’s moet ook worden dug-out en verbrand.

Botrytis Blight van canna’s meestal van invloed op de oudere stengels en bladeren. Het wordt veroorzaakt door Botrytis cinerea schimmel. Aanvankelijk de matrijs valt de stengels maar eerste symptomen op de bladeren. De ziekte verspreidt zich snel in vochtige, regenachtige omstandigheden.

Botrytis bacterievuur verschijnt eerst als een witte groei aan de canna leves. Tijdens het groeiseizoen, de bladeren te ontwikkelen donkere vlekken. De bloemknoppen zijn bedekt met een dunne, grijs blad van schimmelsporen. Sporen worden verspreid door wind en water. Jonge stengels kunnen verkleurde strepen langs de basis te laten zien.

T o voorkomen bacterievuur, water uw canna’s in de vroege ochtend ze de tijd om te drogen voordat ‘s avonds te laten. Water de bodem op de voet en niet toestaan ​​dat het water te spetteren omhoog op het gebladerte. Retail fungiciden kunnen alleen genezen van de symptomen, maar kan niet de schimmelsporen te roeien. De infectie verspreidt zich via de oudere, verweerde gebladerte. Vandaar, snoeien-away doorgebracht, rottend blad is een aanbevolen vorm van ziektebestrijding. Deadheading uw canna’s, zodra hun bloemen beginnen te vervagen is een zeer belangrijke praktijk. Verwoeste delen van de plant moet worden gesnoeid-off. Het is belangrijk om bij te blijven met snoeien en deadheading maatregelen want besmette bloemen en vallen loof, ze besmetten andere delen van de plant, en andere planten. Zorgen dat het blad rond het geïnfecteerde / gesnoeid sites worden besproeid met een anti-schimmel oplossing. Nogmaals, koperhoudende fungiciden ideaal.

TIP: Rachel benadrukt “In al deze gevallen is de belangrijkste maatregel is het identificeren en geïnfecteerde bladeren en planten vernietigen voordat ze kunnen fungeren als een bron van infectie voor anderen.”