hoe aluminium brandstoftanks lassen

Om veel huishoudelijke en automotive lassen taken uit te voeren, moet je weten hoe je aluminium lassen. Lassen van aluminium verschilt van lassen van staal in een aantal belangrijke manieren. Bij toepassing van een brandstoftank, moet u nog meer factoren te overwegen. Lassen van een eerder gebruikte brandstof tank, zelfs onder de beste omstandigheden en met de juiste voorzorgsmaatregelen, is een gevaarlijke taak die kan leiden tot brand of een explosie. Het is uiterst belangrijk dat u alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u probeert brandstoftank lassen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u aluminium brandstoftanks lassen.

Zelfs als u een ervaren lasser staal, moet u weten hoe je aluminium lassen. Staal en aluminium lassen zijn verschillend van elkaar. Aluminiumdraad is veel zachter dan staal, zodat u vindt het moeilijker te voeden door de lasser. De meters van de draad vaak verschillen tussen de twee metalen, en je kan nodig zijn om instellingen op uw lasser aan te passen, zodat de lasser om goed met de aluminium functioneren.

Stap 1 – Begrijp de verschillen tussen aluminium en staal

Je moet verschillende beschermgas in de regulator van uw lasser zetten; stalen duurt meestal gemengd gassen of kooldioxide, terwijl aluminium werkt het best met zuiver argon gas. De toezichthouder tank zal werken met beide.

Stap 2 – Maak de Tank

Positieve polariteit nodig zijn voor zowel aluminium en staal toepassingen. Zorg ervoor dat de draad elektroden die u gebruikt zijn ontworpen voor toepassingen van aluminium-staal elektroden zal niet goed werken met aluminium lassen. Wanneer je deze verschillen te observeren, zal je beter hoe je aluminium lassen begrijpen.

Stap 3 – Plaats de Aluminum Wire

Benzinedampen dringen in brandstoftanks. Spoelen en wassen met wasmiddel oppervlak brandstof te verwijderen, maar zal het metaal zelf niet stoppen met lekken damp. Dit is de reden dat het lassen brandstoftanks is zo’n gevaarlijke baan.

Stap 4 – Las de Tank

Er zijn vele stedelijke mythen over brandstoftank lassen die tactiek zoals hardlopen uitlaatgassen van auto’s in de tank tijdens het lassen suggereren. Deze tactiek zal de veiligheid van de taak niet verbeteren en er is aangetoond in veel gevallen te zijn in gebreke is gebleven voor explosies en branden. Om een ​​brandstoftank te stabiliseren, spoel de tank grondig en laat het zitten ‘s nachts. Pomp in een echt neutraal gas dat zuurstof uit de buurt van de brandstof residu zal houden en je veilig; kooldioxide is een uitstekende optie.

Plaats de draad in de lasser door het houden van de spoel stevig in de ene hand en vergrendelen in het station roll. Als de draad loskomt en ontrafelt, moet u om het te vervangen. Stel de rem spanning, zodat de draad niet te trekken, en de spoel gaat niet op zijn eigen. Zorg ervoor dat u het dragen van de juiste veiligheidsvoorzieningen op dit punt.

Stel de drive roll spanning, zodat de draad beweegt als de rol glijdt. Uw klemmen moeten stevig worden bevestigd aan de metalen stuk dat u het lassen op de brandstoftank. Breng de las gelijkmatig en zo recht van mogelijke hoek om een ​​goed contact en een sterke las te garanderen. Zodra u klaar bent met het metaal werk, afgesneden van de kooldioxide. Laat de klem op totdat het metaal is afgekoeld.