hoe houten kandelaars zet op een houten draaibank

Het maken van houten kandelaars is een eenvoudig project dat je kunt doen op uw houten draaibank. Ze voegen charme en elegantie toe aan uw eettafel of u kunt een aantal met gelijkaardige ontwerpen te maken en leg ze op de schoorsteenmantel boven de open haard als decoratie. Elk blok hout liggen rond uw houtbewerking stations zullen doen, maar zachter houtsneden beter op het hout draaibank machines.

U kunt online onderzoek voor het monster houten kandelaar patronen. Voor basis decoraties en een eenvoudig ontwerp, kunt u kiezen voor een patroon niet te volgen. Echter, als u van plan bent op het maken van meer dan één, zou het goed zijn om een ​​gedetailleerd patroon te volgen, zodat alle kandelaars zijn dimensionaal gelijkaardige.

Stap 1: Het maken van een Pattern

Potlood twee diagonalen over beide uiteinden van het blok, zodat een centrum is gelegen. U kunt een tabel zaag gebruiken op een hoek van 45 graden aan de hoeken van het blok gesneden voor ruwe afronding. Aan het ene uiteinde van het blok, gesneden in de diagonale lijnen met een fijngetande zaag meten 1/16 inch diep. Pond de directe centrum in het midden van het einde van de snede blok met een hamer. Dit zal de kaars gat geworden. Beveilig het blok om het hout draaibank machine.

Stap 2: Preparing for the Candle Hole

Zet het blok op de draaibank en de ruwe montage van het blok met behulp van een guts beitel. Strijk een cilinder vorm met behulp van een rechte schuine beitel. Gebruik je potlood om het blok te markeren als u deze inschakelt voor plaatsen waar u wilt groeven en afgeronde kralen toe te voegen. Plaats het afscheid beitel boven het potlood markeringen en grooves toe te voegen aan uw cilinderblok. Voer het scheef beitel over uw cilinderblok om silhouetten te maken want het is het draaien op de draaibank. U kunt hier experimenteren met de vorm die het meest prettig voor u te vinden.

Stap 3: Afronding van de Body en decoreren

Terwijl de kandelaar nog steeds op de draaibank, zand is beveiligd en vervolgens toe te voegen houtafwerking. Laat het drogen en buff het met staalwol en voeg een tweede coating. Laten drogen en schuren met een zachte doek. Gebruik het afscheid beitel om de afgewerkte kandelaar gesneden uit de greep van de draaibank machine. Maak het werk met behulp van een fijn getande zaag. Zand de bodem.

Stap 4: Schuren en Afwerking Up

Markeer de twee diagonalen over één uiteinde. Potlood in de omtrek van de basis met behulp van een kompas. Bevestig het blok naar de draaibank machine met behulp van een faceplate en schroeven om het te houden op zijn plaats. Gebruik de guts beitel voor een ruwe afronding, gebruik dan de scheef beitel om het glad te strijken. Zorg ervoor dat de snede blijft precies op de eerder getekende omtrek. Gebruik het afscheid beitel om groeven toe te voegen. Schuren en voeg houtafwerking hetzelfde als voorheen. Lijm beide stukken bij elkaar voor een prachtig gemaakte houten kandelaar.

Stap 5: Het maken van de Base