hoe je een dikteplaner gebruiken

Vergeet het betalen premie prijzen voor topkwaliteit hout als je kunt investeren in een dikteplaner. Het kan betalen voor zichzelf in slechts een paar home projecten. Zet een nutteloze ruimte in een bibliotheek met een uitgebreide ontwerp van rekken. Bouw je eigen kasten en werktafels van materialen afgewerkt van goedkope hout. De dikte schaafmachine kunt u uniforme borden klaar voor een fijne afwerking te creëren. Volg de onderstaande stappen om doeltreffend en veilig gebruik dit nuttig hulpmiddel.

Elektrisch gereedschap fabrikanten bieden een verscheidenheid aan schaafmachines voor gebruik door huiseigenaren en bouwers. Veel schaafmachines van vandaag zijn compact en makkelijk te gebruiken. Voor ongeveer $ 400, kunt u een tool die werkt op huishoudelijke huidige en aanvaardt boards tot 13 inch breed aan te schaffen. Rockwell, Delta, Dewalt, Makita, Ridgid en Ryobi zijn bekend merknamen die efficiënt dikte schaafmachines bieden. Handgereedschap met elektrische schaafmachines beschikbaar zijn, maar ze kunnen niet een kopie van de satijnen glans geproduceerd door een dikteplaner.

Stap 1 – Het kiezen van een schaafmachine

Today’s schaafmachines zijn compact genoeg om in de gezelligste workshop. Na het kiezen van een machine, te lokaliseren in de buurt van een voeding, indien mogelijk, zodat het snoer niet interfereert met het werkgebied. Power equipment is het veiligst wanneer rechtstreeks aangesloten op een stopcontact, verlengsnoeren kunnen oververhit raken en leiden tot brandgevaar. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte voor op de schaafmachine voor het voeden van hout en achter het voor de voeding te hebben. Houd alle elektrische apparatuur uit de buurt van sanitaire voorzieningen en leidingen. Bevestig de onderkant van de schaafmachine om uw werk tafel of staan ​​om te voorkomen dat het verschuiven of omvallen tijdens het gebruik.

Stap 2 – Plaatsing van de apparatuur

Het doel van een schaafmachine is om goedkoop hout te zetten in mooie houten planken voor ingewikkelde houtbewerking. Kies producten die ten minste 14 centimeter in lengte en niet kleiner dan ¾-inch breed zijn. De beperkende factor in plaatlengte is de toegestane afstand aan weerszijden van de schaafmachine. Cedar geeft een frisse dennengeur en schitterende strepen van kleur. Mahonie heeft een donkere tint, en Redwood is sterk met een rijke tint. U zult onder de indruk van het eindproduct.

Stap 3 – Het materiaal selecteren

De dikte schaafmachine vereist een aantal aanpassingen die het uiteindelijke product dat u van plan om de productie te bepalen. Timmerhout worden geschaafd aan beide zijden gelijkmatig vocht in het hout te houden en te voorkomen dat kromtrekken. Schakel de machine en draai de diepteverstelling crank tot de gewenste dikte. Schakel nooit op de machine met het materiaal in de feeder. Het verwijderen van materiaal meter kan worden ingesteld van 1/32 tot 1/8-inch, dus je kan nodig zijn om het hout te voeden via de schaafmachine meer dan eens tot de gewenste dikte te bereiken.

Stap 4 – Feeding the Machine

Voeden vanaf de voorkant van de machine en niet aan het stuk hout van achteren. Houd hoogte uniform van het bestuur aan beide zijden van de schaafmachine. Draag een veiligheidsbril en gehoorbescherming tijdens het gebruik van de apparatuur en de veiligheid masker vanwege ontsnappen zaagsel. U vindt het masker weer bij het afwerken van het fijn materiaal geproduceerd door uw dikteplaner nodig.