hoe je een elektrische golfkar motor verwijderen

Wanneer alle reparatie opties zijn uitgeput, moet je weten hoe je een elektrische golfkar motor verwijderen. Elektrische golfkar motoren hebben drie belangrijke delen: een buitenste cilindrische metalen behuizing, een veldspoel en palen, en een armatuur dat de wielen aandrijft door het draaien in het veld spoel terwijl ondersteund door kogellagers. Als u vermoedt dat de schade aan de lagers, borstels, of veldspoel, kunt u de motor te verwijderen en demonteren om deze te vervangen. Aan de andere kant, als de motor behuizing of armatuur beschadigd raakt, kan het nodig zijn om de hele motor te vervangen. Als u het verwijderen van de motor om een ​​vervanger te installeren, zorg ervoor dat de nieuwe motor die u hebt gekozen is compatibel met elektrische systeem van uw wagen. Karren kunnen functioneren aan beide 36 volt of 48 volt, met behulp van “serie” of “Regen” -motoren.

Service manuals moet beschikbaar zijn vanaf uw kar fabrikant, leverancier of distributeur. De gidsen bevatten schema’s, schema’s, en stap-voor-stap instructies voor het uitvoeren van complexe werk van uw wagen. Met behulp van deze verwijzing zal uw project te vergemakkelijken.

Stap 1 – Het verkrijgen van de fabrikant Service Guide

De eerste stap is om de geïsoleerde sleutel te gebruiken om de negatieve accukabel los te koppelen van de accu terminal. Na het afsnijden van de stroom van elektriciteit, verwijder alle draden van de motor. Er kan ook een snelheidssensor draad uitsteekt uit het einde van de motor zijn, kan worden verwijderd door losmaken van de borgveer.

Stap 2 – Haal de batterij en Regelaars

Verwijder de 3-6 bouten die de motor vast te zetten aan de asbehuizing en zet ze opzij. Misschien wilt u de as of motorhuis markeren met krijt om te helpen bij herbouw. Zodra de motor wordt losgemaakt, moet het gewoon glijden van de as splines. Als de motor sticks, tik er met een rubberen hamer om het los te maken. Echter, let er dan op de spiebanen beschadigd. De motor kan meer dan 50 pond wegen., Dus wees voorzichtig niet te laten vallen.

Stap 3 -Verwijder Motor Van As

Als je niet gemakkelijk van de motor uit de kar kan verwijderen, kunnen sommige demontage nodig zijn om het te bereiken. Begin met het verwijderen van het dak en het dak ondersteunt. Dan verder met de stoelen, chromen vloer bewakers, en vloermatten. Je moet misschien ook aan de achterzijde lichaam paneel te verwijderen. Jack de achterwielen toegang tot de motor verschaffen. Verwijder de banden als je nog steeds niet de motor.a bereiken

Stap 4 – Demonteer Winkelwagen indien nodig

Als u ervoor kiest om de motor te demonteren, verwijder de lagerkap of magneet en twee tot vier bouten van de collector deksel, gelegen aan het einde van de behuizing. Verwijder nu het deksel en schuif het armatuur. Terwijl de motor wordt gedemonteerd, de tijd nemen om stof en vuil te verwijderen. Meet de lengte van het anker borstels en toetsen aan specificaties van de fabrikant, en moeten worden vervangen als versleten dan de minimale aanbevolen lengte.

Stap 5 – demonteren en inspecteren Motor