hoe je een hot tub circulatiepomp bedraden

De circulatiepomp van een hot tub helpt bij de beweging van het water door de jets. Een 220v pomp bevoegdheden hot tubs, omdat ze vereisen veel meer vermogen dan een standaard 120V pomp kan leveren. De pomp aansluiting moet dus overeenkomen met die van de controle-eenheid, die een zware circuit moet ondersteunen.

De pompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe meer jets een bad heeft, hoe groter de pomp vereist. De verschillende maten pompen te verbinden op dezelfde wijze.

Stap 1 – Schakel de stroom

Schakel de stroomvoorziening in uw hot tub aan de regeling. Werken met live elektrische draden vormt het gevaar van een elektrische schok.

Stap 2 – Maak de Circulatiepomp

Neem je circulatiepomp en verwijder het deksel over de aansluitkast. Verwijder ook de knock-out voor de voedingskabel. Installeer de stroomkabel klem die bij de pomp op de blootgestelde gebied kwam. Vervang de stroomkabel op de top van de klem en zet hem op zijn plaats vast door de klem vast.

Stap 3 – Sluit de draden

De bedrading van een circulatiepomp omvat vier draden omdat de pomp een dubbel circuit (dat wil zeggen, 220v). Zoek klemmen in de aansluitkast. Je zult deze te gebruiken om de draden te passen uit het stopcontact voor de aansluiting. Je nodig hebt om de draden te strippen tot ongeveer 1/2 inch.

Stap 4 – Installeer de Circulatiepomp

Begin met de grond draad, die ofwel kaal of geïsoleerd in het groen. Sluit de draad aan op de groene terminal.

Overgaan tot de zwarte draad, die een hete draad op, naar het midden terminal, die goud of koper in kleur moet zijn.

De rode draad, ook een hete draad, rechts klem van dezelfde kleur.

Verbind de witte draad, die de neutrale draad, rechts terminal zilvernitraatoplossing moet zijn. Zorg ervoor dat u alle vier de banden met de schroevendraaier vast. Vervang de klemmenkastdeksel en schroef deze stevig vast ook.

Om uw circulatiepomp installeren in uw bad, bevestig het met de meegeleverde schroeven. Sluit de inlaat en uitlaat aansluitingen op de pomp en sluit vervolgens de circulatiepomp in de besturing. Open de afsluiters om het water te krijgen in het bad.

Als uw tub is een oude en je was de pomp te vervangen, zal je nodig hebt om te controleren op eventuele lekken als het water stroomt. Als het bad niet lekt, controleer dat de aansluitingen correct hebt gemaakt. Draai vervolgens de stroom weer aan bij de stroomonderbreker.