hoe je een houten vaas te zetten op een houten draaibank

Als je wat timmerwerk en houtwerk vaardigheden, dan kun je een houten vaas te maken door te draaien over een houten draaibank. U moet ervoor zorgen dat je ongeveer 5 uur vrije tijd om dit werk te doen. U wordt geadviseerd om eik of esdoorn hout te gebruiken omdat ze een harde textuur en het zal zeker helpen om te voorkomen dat het maken van een fout in de vormgeving van uw vaas. Aan de andere kant moet je veel voorzichtiger zijn als je dennenbos kiezen.

Kies een houten blok met een grotere diameter dan de vaas heeft. Leg het hout in de boorkop van de draaibank. Open eerst de kaken en sluit één kant van uw houten blok in de boorkop. Zet de andere rand van het hout in het midden van de draaibank.

Stap 1 – Het plaatsen van de Wood

U kunt nu beginnen met het draaien van uw draaibank. Stel de draaibank met een lage snelheid eerste, dat wil zeggen tussen 2000 en 5000 rpm. Als u wilt, kunt u de draaibank ingesteld op een andere snelheid waarmee je je prettig voelt bij het werken.

Stap 2 – Draaien van de draaibank

Gebruik een kerving beitel een ruw ontwerp van de basis te maken. Controleer of knip een vorm die vergelijkbaar is met die van de vaas. Houd in gedachten dat je een 1-inch beitel moet gebruiken als de houten blok heeft een diameter groter dan 6 inch, terwijl een 1/2-inch beitel moet worden gebruikt voor blokken die kleiner in omvang zijn.

Stap 3 – De vorm van het Vase

Vervang de kerving beitel met een vormgeving beitel, en gebruik deze om eindelijk snijd de gewenste vorm uit de ruwe ontwerp. Zorg ervoor dat u de algemene vorm volgen als leidraad. Beweeg de beitel op je houten blok en vergeet niet om een ​​diepere snede te maken in de hals van uw vaas. Je moet ook niet vergeten dat hoe dichter je naar de bodem, moet de ondiepere de snede zijn.

Stap 4 – Het schuren van de Vaas

Voltooiing van de vorm van uw houten vaas met een vormgeving beitel. Stel het hout draaibank met een snelheid van 1000 rpm en wrijf schuurpapier over de oppervlakte van de vaas’s. Gebruik maken van de schuurpapier om eventuele onvoltooide gebieden van uw vaas te verwijderen. Wij raden u aan schuurpapier dat een lagere grit dat wil zeggen 100-grit, 150-grit en 220-grit schuurpapier hebben gebruikt. U kunt alle details en de contouren te verfijnen op de vaas met het schuurpapier. Na het gebruik van het schuurpapier, kunt u zand de vaas een beetje meer, maar deze keer gebruik staalwol.

Stap 5 – Afwerking van de Vaas

Verwijder de vaas door het uit te snijden met een handzaag uit het blok. Last but not least, selecteer een beits en toe te passen als een afwerking van uw houten vaas. Als u wilt, kunt u de vlek toe te passen op uw vaas toen het nog op de draaibank wordt geplaatst. Laat de vlek drogen en je kunt de staalwol opnieuw de vaas zachtjes opnieuw te gebruiken om zand.