hoe je een lichte draad met twee schakelaars

Weten hoe je een licht dat wordt gecontroleerd door twee schakelaars, in tegenstelling tot een draad is een handige vaardigheid. Het is een beetje meer betrokken dan alleen bedrading een schakelaar aan de uiteinden en in het midden van een keten vooral omdat er meer draden en aansluitingen betrokken. Als op enig moment tijdens het proces, voel je je onzeker over de stappen of zorgen dat u misschien iets verkeerd te doen, moet je stoppen en bel een elektricien.

Zorg ervoor dat de plastic schakelkasten en lichtbak zijn allemaal correct aangebracht op de studs of balk en dat Romex kabel wordt gevoed via hen. Into the lichtbak moet er een kabel komen van de belangrijkste voedingsbron zijn. Afhankelijk van of het circuit is 15 amp of 20 amp, zal de kabel ofwel 14/2 en 12/2 Romex. Tussen de lichtbak en de eerste schakelkast moet er een lengte van 2-aderige kabel zijn. Dat wil zeggen, er moet een zwart, wit en blootliggende draad binnen. Voor de overspanning tussen de eerste en tweede schakelkasten, run 3-draads Romex. Deze kabel bevat drie draden en een grond: rood, zwart, wit en kaal. Elke lengte van de kabel moet uit de doos ten minste 6 inches komen naar je ruimte om te werken. Meer is beter, want het altijd door middel kan worden gevuld terug als bedraad.

Stap 1: Dozen en Cable

Controleer of de afzonderlijke circuit u werkt is uitgeschakeld op de stroomonderbreker paneel. Dubbele controle met een voltmeter. In de lichtbak, strip uit de isolatie van beide uiteinden van Romex aan de 3 draden vrij te maken binnen. Op zowel de kabel van de bron en dat leidt naar de eerste schakelkast, strippen 1 inch van de isolatie van elke individuele draad: 2 zwarte en 2 witte. De kale grond heeft geen isolatie. Sluit de witte draad van de bron tot de witte draad of zilver schroef op de lamp. Draai de grond draden van beide samen uiteinden en zet vast met een draad moer. Aan het einde van de isolatie op de witte draad naar de eerste schakelaar, wikkel een stukje zwart isolatieband omheen. Nu draai die draad en de zwarte draad van de bron samen en zet vast met een tweede draad moer. Laat de zwarte draad die leidt tot alleen de eerste schakelaar voor nu.

Stap 2: Sluit Lichte Doos

Strip hetzelfde 1 inch van de isolatie van elk van de draden in de eerste schakelkast. Er moet een totaal van 5 draden te strippen niet met inbegrip van de 2 begane draden: 2 witte, 2 zwarte en 1 rode. Neem de witte draad u met zwarte tape in het licht vakje en markeer de andere kant van het met zwarte tape. Bevestig deze aan de onderste messingsschroef aan de rechterkant van de eerste schakelaar. Sluit de (echte) zwarte draad uit de doos licht met de zwarte draad die leidt naar de tweede schakelaar door samen te draaien hun einden en het bevestigen met een derde draad moer. Sluit de 2 grond draden met een vierde draad moer. Neem de witte draad die leidt naar het tweede vak en te markeren het einde zwart. Sluit hem aan op de schroef aan de linkerkant van de schakelaar. Verbind de rode draad die leidt naar de tweede switch naar de top brass schroef aan de rechterkant.

Stap 3: Sluit Switch Box 1

In de tweede schakelkast, markeren de andere kant van de witte draad met zwarte tape en sluit deze aan de linkerkant van de tweede schakelaar. Sluit de rode draad aan de bovenste schroef aan de rechterzijde van de schakelaar. Sluit de aardedraad aan de schroef aan de schakelkast. Ten slotte sluit de zwarte draad aan de onderkant schroef aan de rechterkant.

Stap 4: Verbind Switch Box 2

Ga nu terug en sluit de zwarte draad die leidt naar de eerste schakelaar in om de lamp. Draai het circuit weer aan en controleer uw werk.

Stap 5: Sluit Hot Wire to lichtpunt

Beide schakelaars moeten het licht aan en uit zetten. Als het niet werkt, controleer uw verbindingen. Als u tevreden bent, vul de draad in de dozen en zet ze binnen, gevolgd door de faceplates.