hoe je een plaatwerk rem gebruiken

Een plaatmetaal rem is een instrument dat wordt gebruikt om verschillende soorten metaal buigen. Het wordt vaak gebruikt voor het vormen van goten, druipranden, binnenwanden en boeiboorden. Ze worden ook gebruikt voor het verwarmen en koelen industrie voor het vormen leidingwerk. Draagbare toestellen kunnen worden gehuurd bij home improvement of hardware winkels voor ongeveer $ 70,00 per dag. De belangrijkste componenten van plaatmetaal rem een ​​klem om het plaatmetaal, een buigplaat waarbij de metaalplaat rust en een hefboom die de buigplaat tilt totdat de gewenste hoek wordt bereikt houden.

Zoals in houtbewerking, het is een goede gewoonte om twee keer te meten en buig een keer. Gebruik je meetlint op de juiste lengte te vinden en over te dragen dat de meting aan uw materiaal met behulp van het potlood of kras priem. Zorg ervoor dat het plaatwerk rem goed geolied en in goede staat voordat u probeert om het te gebruiken.

Stap 1 – Voorbereiding

Voordat u de plaatwerk rem, maken alle noodzakelijke bezuinigingen op het plaatwerk. De cut sheet metal zal veel gemakkelijker te hanteren en te buigen nadat het is gesneden. Ook zal de plaatmetaal zeer moeilijk te snijden nadat deze is gebogen vorm. U kunt gebruik maken van plaatwerk schaar om het materiaal te snijden. Voor meer accurate of grotere bezuinigingen, zijn er een aantal andere machines die u kunt gebruiken, elektrische scharen, zitbank stationaire schaar of op de vloer gemonteerde stationaire scharen zijn slechts een paar snijgereedschappen beschikbaar.

Stap 2 – Cutting Sheet Metal

Zodra u de metalen platen op maat gesneden, is het tijd om de eerste bocht te maken. Schuif de plaat metaal in het plaatmetaal rem totdat de meting merken lijn met de klemmen aan weerszijden van de rem. Laat de klemhendel met behulp van de hendel aan de zijkant van de rem en beveiligen tegen het plaatwerk.

Stap 3 – Het maken van de eerste bocht

Til de hendel op de buigen mes, zodat de metalen beweegt in de richting van het plaatwerk rem. Er is een hoekgeleider aan de zijde van de rem. Blijf de metaal te buigen tot de hoek indicator geeft de juiste hoek. Houd de bocht onder die hoek kort vóór het verlagen van de buiging omhoog in de oorspronkelijke stand. Sta niet toe dat je vingers om de rust onder buigen blad of klemmen voor welke reden dan ook en altijd voor zorgen dat de hendel goed vastzit nadat u een bocht af te maken.

Stap 4 – Het buigen van de Blade

Verwijder het plaatwerk en controleer de bocht. Als de hoek onjuist, plaats de metalen in de klemmen en buig het plaatmetaal totdat de juiste hoek is bereikt. Als u tevreden bent met de bocht, kunt u gaan naar eventuele latere bochten die je moet maken.

Stap 5 – Controleren

Gebruik altijd voorzichtig bij het werken met en rond metalen en de vorming van gereedschappen. Plaatwerk is zeer scherp en kan gemakkelijk snijden blote huid. Veiligheidsbril en handschoenen worden gedragen om je ogen en vingers te beschermen. Ook werven een vriend om te helpen verhuizen grotere vellen van materiaal in en rond het plaatwerk rem.

Voorzichtigheid