hoe je een plaatwerk shear gebruiken

Een plaatwerk shear is een stukje hardware die wordt gebruikt om verschillende soorten metaal te snijden en is zeer scherp en heavy duty. Er zijn vele soorten metalen scharen die u kunt gebruiken en deze zal afhangen van uw behoefte en toepassing. Het scheren metaal is een zeer belangrijk proces in plaatbewerking en hieronder zijn een aantal stappen over hoe u de meest voorkomende metaal shear gebruiken.

Zorg ervoor dat op uw beschermingsmiddelen te zetten, want je gaat werken met stalen en het kan gevaarlijk zijn. Metaalsplinters kunnen in de lucht worden en leiden tot ernstig letsel.

Stap 1: Bescherming

Steek de stekker in het apparaat en zet hem aan. Controleer het bed van het plaatwerk shear en zorg ervoor dat er niets op het als vuil of materiaal dat in de weg van het snijden van het metaal kon krijgen. Als er wat puin op, zet de schaar en reinig het eerst. Als je eenmaal hebt schoongemaakt kunt u opnieuw te beginnen.

Stap 2: Schakel de Metal Shear

Plaats het plaatmetaal op het bed van de afschuiving. Voorzichtig, omdat deze al wordt uitgevoerd op dit punt en zorg ervoor niet in contact met het blad te komen. Dit geldt voor de plaatwerk, als goed. U vervolgens een achteraanslag op het plaatwerk afschuiving en aanpassen om het metaal gesneden ongeveer een halve inch groter dan doelformaat.

Stap 3: Snijd de Metal

Draai de metalen 90 ° en stel de kant die net op de kwadratuur bar op het bed werd gesneden. Het meetlint van de schuifspanning aan het einde van de metalen en trek in een meetsysteem te definiëren. Maak nu een meting die een inch langer dan die van uw uiteindelijke doel lengte. Stel het metaal tegen de kwadratuur bar en stap op de pedaal van het plaatwerk shear. De metaalplaat wordt vervolgens gesneden.

Stap 4: Snijd de andere zijden van Metal

Draai de metalen plaat opnieuw en zette hem op de kwadratuur bar. Doe dezelfde dingen die gedaan werden in de vorige stappen totdat u het doel meting van uw plaatwerk te krijgen.

Stap 5: Herhaal stap 4

Verwijder het plaatwerk van het bed en te inspecteren, controleren om te zien of het de juiste maat. Als er nog steeds onregelmatigheden in de afmetingen en de vorm, zet het terug op het bed en herhaal Stap 4. Zodra de sheet metal is perfect is afgeschoven, te verwijderen uit het bed en leg het opzij.

Stap 6: Controleer de Output

Stap 7: Clean and Store

Nu dat het zijn taak is voltooid, moet u het afsluiten van de machine en opzij leggen correct. Schakel de hoofdschakelaar van de apparatuur. Reinig het bed van vuil en verontreinigingen. Reinig het mes met een borstel om eventuele metalen krullen te verwijderen. De stekker uit het stopcontact en rol het snoer en opzij leggen. Bedek de plaatwerk shear een waterdicht materiaal om te voorkomen nat en accumuleren roest.