hoe je een plasma cutter gebruiken

De plasma cutter is een grote machine die wordt gebruikt door vaste stukken te snijden. Zelfs als je het gebruikt voor de eerste keer zal blijken te zijn een eenvoudig hulpmiddel om mee te werken. Lees verder om meer te weten te komen.

Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen, terwijl de behandeling van een plasma cutter. Je moet de juiste lassen kleding en oogbescherming dragen. Het dragen van werkhandschoenen en een gezichtsmasker is verplicht.

Stap 1 – Safety First

Voordat u beginnen met het plasma snijproces je nodig hebt om de mogelijke gevolgen te begrijpen. Begrijpen dat de snij leidt tot veel ruis, rook, hoge temperatuur en ultraviolette straling. U vindt er ook op een bepaald moment te maken krijgt met gesmolten metaal.

Stap 2 – Voorzichtigheid

Als je het doet voor de eerste keer, zorg ervoor dat de vriendelijker versie te kopen. Nieuwe ontwerpen zijn intelligent en heb je niet nodig om de druk handmatig te wijzigen. Kleinere de handmatige aanpassing hoe beter het is.

Stap 3 – kiezen van de juiste Cutter

Voordat u begint met het gebruik van het mes moet je de dikte van het metaal dat moet worden gesneden te meten. Afhankelijk van die ervoor kiezen uw cutter. Zo kan een 375 spectrum gesneden 3/8 inch stalen.

Stap 4 – Het kennen van de Dikte

Het opgenomen vermogen is een belangrijke overweging tijdens het werken met een plasma cutter. Algemeen plasmasnijders met verschillende vermogens ingang 1 als fase 3 fase 50 Hz, 60 Hz. Zorg ervoor dat u de stekker te plaatsen om de juiste plug.

Stap 5 – Aansluiten op Power Source

Plaats het metaal dat moet op een vlak oppervlak te snijden. Het is aan te raden om het op een houten tafel te houden. Zorg ervoor dat er geen brandbare stoffen in de buurt van uw werkgebied.

Stap 6 – Het plaatsen van de Metal

Stap 7 – Werken met de Torch

Op dit punt begint te werken met de toorts. Houd de fakkel van de plasma cutter in de buurt van het metaaloppervlak. De trekker zal de piloot boog te starten.

Nadat de trekker wordt overgehaald bewegen de fakkel door aan de snijboog starten. Zorg ervoor dat het wordt doordringende door de bodem van het metaal. Houd de fakkel in een loodrechte positie en het verplaatsen van de metal.

Terwijl de toorts beweegt u kunt beoordelen of je het goed doet. Als u niet vonken zie onder de metalen, betekent dit dat de snelheid van de plasma cutter is niet nauwkeurig. Het is ook een indicatie dat het metaal niet is doorgedrongen.

U kunt deze snelheid probleem op te lossen door het maken van kleine aanpassingen. Zorg ervoor dat u voldoende vermogen stroomsterkte en rijsnelheid van de apparatuur te minimaliseren.

Het is belangrijk om de afwerking dwars krijgen. Wanneer u het eindpunt te bereiken, moet de toorts onder een hoek zijn. Of een andere methode is om te pauzeren wanneer u het laatste beetje te bereiken, en ga dan verder met het snijden.

Stap 8 – Verplaatsen van de Torch

Stap 9 – Te oordelen naar de Speed

Stap 10 – Vaststelling Speed ​​Issues

Na de final cut heeft het mes weg te zetten. Houd je vast voor een paar seconden voor haar om af te koelen een beetje. plaats het dan op een niet-brandbaar oppervlak. Over het algemeen plasmasnijders komen met een koele off systeem. Dit koelt automatisch snijorgaan binnen enkele seconden.

Stap 11 – The Finishing Cut

Stap 12 – koelfase