hoe je een schietlood voor nauwkeurige verticale uitlijning gebruiken

Een schietlood is een eenvoudig ouderwets instrument dat wordt gebruikt door bouwers en hobbyisten om de exacte verticale uitlijning in structuren te meten. Het is een instrument dat is gebruikt sinds de oude Egyptenaren en maakt gebruik van de zwaartekracht om de exacte verticale lokaliseren. U kunt de ramen, deuren en andere grote structuren met behulp van dit apparaat rechtzetten. De schietlood is zowel accuraat en goedkoop, waardoor het een geweldige aanvulling op uw gereedschap collectie maakt.

Een schietlood is een gewogen metaal of messing lamp die hangt aan een stuk touw. Het komt in alle maten en gewichten, zodat je nodig hebt om de meest geschikte kiezen voor uw job. Voor gebruik in huis, een bob tussen 4 en 10 ounces raadzaam. Als het gaat zonder touwtje, zou je kunnen proberen met behulp van huishoudelijke katoenen touw of een string die geen rek heeft. Het zou nuttig zijn om een ​​reeks waarden voor de lengte bij de hand indien de structuren je meet variabele lengte.

Stap 1 – Voorbereiding

Als de structuur is hoog genoeg om een ​​ladder nodig, zorg ervoor dat uw ladder wordt geplaatst op een stabiele ondergrond met iemand die de bodem. Gebruik alleen een schietlood buiten als er weinig wind, als de geringste wind de uitlijning kunnen veranderen en geef je incorrecte metingen. Indien buiten werken, kunnen een zwaardere bob helpen voorkomen verkeerde lezing van briesjes.

Stap 2 – Take Metingen

Om een ​​nauwkeurige verticale uitlijning voor een muur te krijgen, meet de lengte van de muur van de vloer tot aan het plafond, en snijd de afgemeten hoeveelheid string. Als uw bob is gekomen zonder touwtje, das het ene uiteinde van een touwtje om de lus of gat op de top van het schietlood hoofd.

Stap 3 – Hang de Plumb Bob

Hamer een spijker in het plafond over een duim of twee van de buitenhoek van uw muur frame. Het gewicht van de bob zal de string dwingen tot een perfecte lijn; deze meting moeten worden genomen als referentiepunt. Zorg ervoor dat u laat het schietlood te hangen ¼-inch weg van het oppervlak, waardoor er voldoende ruimte voor deze vrij slingeren.

Stap 4 – Overdracht Metingen

Om een ​​deuropening recht, bevestig de schietlood boven de deurpost en laat het op te hangen. Meet de afstand tussen de snaar aan de zijkanten van het kozijn aan de boven- en onderzijde met een meetlint. Het frame moet worden ingesteld dat beide metingen gelijk. Dit zal correct uit te lijnen uw deuropening.

Om de vloer coördinaten van uw plafond punten, nagel het einde van de string naar het bovenste punt en wacht tot de bob te stoppen met bewegen. Waarvan het punt van het schietlood valt is precies afgestemd plek, dus markeren met een potlood.