hoe je een soldeer pit gebruiken

Iedereen die soldeer de basisprincipes van hoe je een soldeer wiek, die is gevlochten koperdraad gebruiken moet weten. Deze tool zal helpen om solderen van alle soldeerverbindingen die je nodig hebt om te veranderen te verwijderen. Dit is een bijzonder nuttig hulpmiddel voor degenen die moeten solderen van printplaten en andere elektrische componenten te verwijderen. Omdat solderen moeilijk kan zijn als je eerst begint, wil je soldeer lont bij de hand hebt, zodat je in staat om alle fouten die je zou kunnen maken te herstellen zal zijn. Het gebruik van deze wieken is zeer eenvoudig, en ze kunnen je te redden van de verplichting om onderdelen die u verkeerd gesoldeerd vervangen.

Stel de ventilator, zodat de rook zal uitvoeren van het solderen van je af. Als u niet beschikt over een ventilator, of als het materiaal waarop je moet werken is niet op een locatie waar een ventilator zal werken, kunt u een veiligheids- masker te gebruiken. Vergeet niet om je een veiligheidsbril te dragen om uw ogen te beschermen tegen soldeer en ander vuil.

Stap 1 – Bereid Safety Materials

Steek de soldeerbout in het stopcontact en wacht tot hij aan het werken temperatuur te bereiken. Zorg ervoor dat het ijzer veilig in de houder zodat het niet uitvallen. Het zal in het algemeen duurt 3 tot 5 minuten voor de meeste soldeerbouten op te warmen tot de optimale temperatuur.

Stap 2 – Sluit de soldeerbout

Neem een ​​lengte van het soldeer lont en houd het op het gewricht van waaruit je nodig hebt om het soldeer te verwijderen. Nu de soldeerbout wordt opgewarmd, kan het strijkijzer op de punt van de pit ook. De warmte van de soldeerbout zal het soldeer smelten. Aangezien het soldeer smelt, zal het op de koperen bedrading opgesteld. Het proces waarbij dit gebeurt heet capillaire werking. Het soldeer zal smelten om de koperen vlechten op de lont tijdens het afkoelen. Dit zal al het soldeer uit het gewricht verwijderd.

Stap 3 – Gebruik de Solder Wick

Wanneer de lont wordt bekleed met het soldeer dat u wilt verwijderen, neem de lont uit de buurt van de hitte en de plaats van de soldeerbout in de houder. U kunt vervolgens sneed de top van het soldeer lont die nu is bedekt met soldeer. Controleer een van de andere gewrichten die nodig zou kunnen hebben soldeer verwijderd te hebben en herhaal het proces. Als u een gewricht dat een grote hoeveelheid soldeer heeft, kan het nodig zijn om het proces te herhalen.

Stap 4 – Snijd de Wick

Schakel de soldeerbout en wacht tot hij is afgekoeld als u klaar bent. Gooi het soldeer bedekt lont en het schoonmaken van uw werkgebied, zodat het klaar voor u de volgende keer dat je moet solderen zullen zijn.

Stap 5 – Clean Up