hoe je een sprinkler systeem winterklaar

Suzy Kerr heeft een succesvol freelance schrijver sinds zijn afstuderen aan de Missouri State University met een graad in de journalistiek. Ze heeft gewerkt op dozens huis renovaties, de voltooiing van projecten van de garage herbouwt en asbestverwijdering om de installatie te douchen.

Winterklaar een sprinklerinstallatie vereist een huiseigenaar om goed geïnformeerd over de aard van het systeem geïnstalleerd. Echter, de juiste zorg en onderhoud in de herfst voorkomt hartzeer over gebarsten leidingen, geruïneerd zeehonden, en gebroken kleppen in het voorjaar. Schade aan een ondergronds irrigatiesysteem is duur en kan om vereisen een groot deel van de werf te worden uitgegraven om het probleem te zoeken. Winterklaar maken is vrij gemakkelijk te leren en de meeste doe-het-zelvers al in het bezit van de nodige instrumenten voor de baan.

De meeste systemen hebben een ingebouwde handmatige of automatische afvoerklep die zwaartekracht gebruikt om water uit de leidingen te stimuleren. Maar de dunne buis gebruikt in irrigatiesystemen heeft de neiging te verschuiven en zinken tijd. Deze beweging maakt het mogelijk water te worden gebundeld in de leidingen. Elke water achtergelaten heeft de potentie om de kunststof en metaal binnen het defect raken bij de uitbreiding bij vriestemperaturen.

Zorgen efficiëntie in een irrigatiesysteem betekent dat het niet ver genoeg onder de grond begraven te beschermen tegen koeltemperaturen. Om water uit het systeem volledig te verwijderen, moet een zuivering worden ingevuld met behulp van perslucht. Volg deze stappen om “blow out” een ondergrondse beregeningsinstallatie.

Sluit de watertoevoer

Alle ondergrondse sprinkler systemen hebben een belangrijke afgesloten punt. Voor de veiligheid is het vaak gehuisvest in een kelder, kruipruimte of onder de grond begraven in een klep doos. Valve dozen worden begraven tot 5 voet onder de grond en kan een lange sleutel nodig om het uitgeschakeld. Als de originele sleutel niet kan worden gevonden, contact opnemen met de aannemer die het systeem of de fabrikant om een ​​vervangend exemplaar geïnstalleerd. De afsluiter moet gemakkelijk draaien – niet forceren. Gewoon, draait u de klep naar de “off” positie. Ook als het systeem werkt met een pomp, dit moet worden afgevoerd, losgemaakt, en binnen opgeslagen voor de winter. Als het niet een verwijderbare verscheidenheid omwikkel de isolerende deken voor de winter. Dit kan worden gekocht bij de bouwmarkt en is vergelijkbaar met isolatie gebruikt voor boilers.

Backflow Device

Systemen die loopt van de gemeenschap water hebben meestal een van de twee soorten terugstroom apparaten: Atmospheric Vacuum Breaker (AVB) of Druk Vacuüm Breaker (PVB). Soms is een PVB wordt ook wel een verminderde druk Device. Als het systeem wordt geleverd met particulier eigendom water, controleer dan de installatie plan. Als er geen terugstroming apparaat is geïnstalleerd, dan is de huiseigenaar kan doorgaan naar gewoon “het systeem aftappen.”

AVBS Hieronder elke klep geïnstalleerd en gespoeld met het systeem. PVB-tussenlagen biedt niet geannuleerd worden met perslucht, omdat de hitte kan ze verzachten en / of smelten. Nadat het systeem wordt gespoeld, terug naar de PVB en meerdere malen draai de bal kleppen en test pikken heen en weer. Vervolgens laat ze in een half open positie naar vocht ophoopt aan weerszijden van de kleppen. Aftappen een verminderde druk apparaat is veel ingewikkelder, en een huiseigenaar moet betrekking hebben op instructies van de fabrikant om de juiste procedure voor hun apparaat te vinden.

Aftappen van het systeem

Perslucht is een geweldige manier om ervoor te zorgen al het water uit de leidingen en afsluiters wordt verwijderd in de downstream, of gazon, gedeelte van het systeem. Zowel de druk en luchtvolume moet een kritisch punt bereiken om het systeem volledig te zuiveren. Een reeks van 40-80 pond per vierkante inch (psi) is ideaal, met 80 psi wordt het maximum voor hard PVC buizen en 50 psi voor polyethyleen buis. Om het juiste volume, gebruikt deze eenvoudige formule: gallon per minuut (gpm) gedeeld door 7,5 evenaart de kubieke voet per minuut perslucht nodig.

De meeste sprinklersystemen krijgen een GPM reizigers per zone aan de installatie. Omdat elk systeem heeft een uniek ontwerp, wordt de GPM aangegeven op het oorspronkelijke ontwerp plan. Indien nodig, kan deze ook worden berekend op basis van de informatie in de instructies van de fabrikant of op hun website. In wezen is de zone GPM berekend door het GPM per mondstuk binnen de zone. Vind de GPM waardering voor de verschillende nozzle modellen op de website van de fabrikant.

Gebruik een compressor die zorgt voor de juiste CFM lucht binnen het juiste psi bereik. Als een kleinere compressor wordt gebruikt, zal veel langer duren voor een volledige zuivering en zal overwerk de compressor. Een oversized compressor kan nog steeds worden gebruikt zolang het is uitgerust met een regulator, zonder een luchtdruk regulator zal het systeem “blow out” te snel waardoor de wrijving als de hete lucht door droge leidingen. Dit resulteert in gesmolten leidingen en kleppen geblazen – een dure fout.

De terugstroom apparaat moet een klapband fitting downstream hebben. Indien niet, kan perslucht worden gebruikt om het systeem te zuiveren, maar men kan altijd later worden toegevoegd. Terwijl een metalen montagehulpstuk voor de luchtcompressor regel niet vereist is, zal de hoeveelheid wrijving en dus warmte, gevoerd in het systeem te verminderen en onnodige schade aan het systeem te voorkomen.

Bevestig de compressor lijn naar de blowout ventiel. Zorg ervoor dat de isolatie kogelkraan stroomafwaarts van het terugstromen apparaat is gesloten. (Dit is wanneer de operator bescherming bril moeten dragen. Elke losse hulpstukken of spuitdoppen onverwacht knallen en letsel veroorzaken.) Schakel een of meer van de zones aan de irrigatie controller en zet de compressor op de juiste psi en start het op.

Gebruik twee korte cycli van perslucht volledig te blazen elke zone, eens per zone wordt geblazen uit het niet doorlopen opnieuw. Dit zal overmatige warmte veroorzaken opbouwen en kan beschadiging van de ondergrondse leidingen die niet zichtbaar totdat het systeem wordt ingeschakeld in het voorjaar veroorzaken.

Final Steps

Na het losmaken van de luchtcompressor, zorg ervoor dat alle kleppen aan de terugstroombeveiligingstoestel wenden tot de half open positie voor de winter. Ook laat de controller aangesloten, omdat de kleine hoeveelheid hitte afgeeft voorkomt condens uit te bouwen binnen in het apparaat. Programmeer de controller om te draaien met een minimale cyclustijd keer per week aan de solenoïde plunjers raakt vast in een positie te houden.

In het voorjaar, vergeet niet om alle de test kranen en kogelafsluiters weer in te schakelen naar de gesloten positie voor het onder druk zetten van het systeem. Wanneer de watertoevoer wordt hersteld, langzaam te heropenen de bal kleppen om waterslag te voorkomen.

Een opmerking over uw huisdieren Bescherming

Huisdieren, zowel honden en katten, zijn bijzonder gevoelig voor geluiden buiten het bereik van het menselijk gehoor. Het goede nieuws is dat je weet dat de zuivering proces werkt als de wijk honden beginnen huilen. Het slechte nieuws is dat een huisdier in de tuin zal proberen om te draaien in het oog om te ontsnappen aan de pijnlijke geluid te krijgen. Vergeet niet om gevoelige oren van uw huisdier te beschermen door ze binnen voor dit project of zelfs het verzenden van hen naar de trimmers voor de dag.