hoe je kettingzaag dieptemeters gebruiken

Wanneer uw kettingzaag begint te verliezen dat het snijden van de macht en u vindt dat het kost meer moeite om te snijden, of de motor is het hebben om harder te werken, is het waarschijnlijk tijd om de zaag te scherpen. Slijpen van het gereedschap met de hand is niet moeilijk te doen, maar het is belangrijk dat u de juiste tools en weet hoe het te doen. Wanneer u scherpen een kettingzaag de tanden moeten worden aangescherpt, maar wist je dat je ook moet het dossier van de diepte peilt elke keer?

Een van de beste voorzorgsmaatregelen die u met uw kettingzaag kunt nemen is te houden scherp en goed onderhouden. De eerste keer dat uw zaag moet worden geslepen, is het een goed idee te hebben het professioneel gedaan. Je moet het proces zorgvuldig te observeren, zodat wanneer het tijd is, je weet wat je aan het doen bent. Stel vragen als je iets niet begrijpt of zoek een stap verwarrend.

Stap 1 Controleer de smering

Het is belangrijk om de smering te controleren op uw kettingzaag telkens als u het scherpen. Er is een kettingwiel dat zich aan de voorzijde van de balk. Gebruik een kleine vet applicator een kleine hoeveelheid vet op de bevestiging op de voorzijde van het tandwiel.

Stap 2 – Schuif de Depth Guage

Als uitgangspunt, schuift u de diepte guage voorzichtig over uw zaag.

Stap 3 – Scherp de Zaag

Met behulp van de juiste bestandsgrootte, scherpen de tanden van de kettingzaag. Omdat elke tand een andere richting snijdt, is het best te gaan rond de ketting slijpen om en om, en de ketting te draaien en scherpen de tegenoverliggende tanden. U kunt de gezaagd op twee manieren te scherpen. Ten eerste, maken gebruik van een platte vijl en vijl neer eventuele uitstekende hoeken of stukken over de functie dieptemeter. Ten tweede, met behulp van een slijpschijf, slijpen de dieptemeter tot een punt waar u tevreden bent met het niveau.

Stap 4 – Pas de Gauge

Stap 5 – Take zorgvuldige metingen

Stap 5 – Equalize de Instellingen