hoe jigging lepels gebruiken

Lijkt vandaag heel weinig mensen weten hoe jigging lepels gebruiken. Om hun advocaten, lijkt dit een echt verlies. Voorstanders van de jigging lepels zweren dat ze kunnen het verschil tussen een prima dag en een echt productieve dag uit vissen zijn. Jigging lepels zijn een specifiek type lokken voor een aantal specifieke soorten vis, zoals bas, Stripers en elft. Als je gaat om uit te proberen deze tijd bewezen lokken, hier zijn enkele dingen die je moet doen

U wilt een sterke gemiddelde lengte flexibele stang (5 ½ tot 6 ½ voet) te gebruiken met een eenvoudige tip. U wilt in staat zijn om te buigen en te manoeuvreren de tip om de lepel te controleren. De aard van de lepel dat u wilt gebruiken is puur persoonlijk, kunt u beslissen wat beter voor u werkt, maar meestal een metallic goud of zilver zal effectief zijn en sommigen zullen een split ring toe te laten vrij in alle richtingen te bewegen. Een dieptemeter helpt u weet waar elke opgeschort vissen zijn en wanneer de lepels te stoppen. Je wilt ze te plaatsen op de bodem voor inactieve vissen, rechts over een school of vlak voor een geschorste vis of groep van vis. Breng extra lepels, omdat ze zijn ontworpen om vis uit vrij onbereikbare gebieden te lokken, zijn ze ook voorbestemd om daar vast komen te zitten ook.

Stap 1 – Equipment

Jigging lepels kan het verschil maken op een dag te maken als er niets is bijten. Ze helpen vissen in diep koud water en roeren tot anderszins inactieve of moeilijk te vissen lokaliseren. Ze kunnen gaan in kleine ruimten rond ondergedompeld hout, plotselinge drop-offs, en op de duistere onderkant van het lichaam van water.

Stap 2 – Waarom ziften lepel

Lepels werken het best in vrij helder water, zodat je ze kunt instellen door zowel zicht en voelen. In het heldere water, wil je een school van de vangst u vissen die dag te vinden. Beweeg uw boot zorgvuldig totdat het is praktisch recht op de top van de school. Sluit vervolgens een ring om je hengel met enkele zware lijn en wastafel de lepel recht onder je boot, de hele weg naar de bodem.

Stap 3 – Het laten vallen van de lepels

Als het stopt voordat de bodem, de kans groot dat een vis heeft gebeten, dan wil je spoel en zet de haak. Als het raakt de bodem zonder onderbreking, wil je de beweging te herhalen, het verplaatsen van de haak en lepel op en neer waardoor de sprongen groter en groter totdat een vis bijt. Je krijgt een gevoel voor de hoogte en snelheid van schokken die werken als je blijft proberen te krijgen.

Stap 4 – Jerk de lepels

Jigging lepels zijn een geweldige manier om te mengen-up van uw routine en te intensiveren uw game sportvissen. Ze zijn een oude stand door dat heeft vele toepassingen en kan u helpen wanneer niets anders werkt om grote vissen te bijten in diep koud water te krijgen.