hoe om hout te gebruiken kachels thuis

Een meerderheid van de huishoudens die verwarmen met hout, gebruiken houtkachels.

Voordat je een houtkachel, is het belangrijk om regelgeving luchtvervuiling in uw omgeving. Het volgende ding dat u moet doen is om informatie met betrekking tot de veiligheid maatregel en de wijze waarop u het maximale voordeel kan halen uit houtkachels in uw huis te verzamelen.

Houtkachels goed kan alleen met een behoorlijke schoorsteen functioneren. Bij de planning voor houtkachels, zorgen ervoor dat u het juiste type en de grootte van de schoorsteen. U kunt houtkachels kopen waar u maar wilt, maar zorg ervoor dat de schoorsteen wordt geïnstalleerd door een professional.

Om optimaal profijt te trekken uit je kachels, plaatst grotere stukken hout compact. Compacte plaatsing van grotere stukken zorgt langzaam brandend daar er minder plaatsen waar zich lucht kan binnendringen. Zorg ervoor dat u drie of meer stukken te plaatsen op een moment.

Verwacht niet dat een constante warmteafgifte van houtkachels. Houthaarden geven de beste resultaten alleen wanneer ze branden in cycli. Een cyclus start met ontsteking van een nieuwe lading en eindigt wanneer het wordt gereduceerd tot de steenkoollagen. Gebruik kortere cycli afvuren wanneer je thuis bent om de brand te neigen.

Een steekvlam of een kleine hoeveelheid hout branden snel in houtkachels is het beste om de kou te nemen uit de ruimte in de lente of herfst.

U kunt langere bouwen durende brand in houtkachels door harken de kolen in de richting van de luchtinlaten. Open de inlaten volledig tot 20 minuten, afhankelijk van de vuurbelasting en het vochtgehalte van het hout.