hoe pvc waterleiding gebruiken

PVC waterleiding is de standaard voor vele waterleidingen in tehuizen te worden. Sinds de enkele decennia geleden geïntroduceerd, hebben klei en ijzeren buizen vervangen door PVC-buizen, en nu zijn ze overal bijna elk huis in de Verenigde Staten gebruikt.

Meestal wordt de pijp van pvc gebruikt voor riolering en waterafvoer toepassingen in woningen. Aangezien dit type buis heeft een zeer laag smeltpunt, hoeft loodgieters niet aan het te gebruiken voor warm water feeds voor woningen. In veel gebieden, plaatselijke bouwverordeningen te verbieden het gebruik ervan voor deze toepassing.

PVC Gebruikt

PVC kan worden gevonden onder gootstenen voor drainage, als onderdeel van een toilet riolering of water uit een douche of bad. Daarnaast hebben veel huiseigenaren gebruiken PVC om buiten sprinklersystemen;. Een andere toepassing voor dit soort leidingen is als bouwmateriaal voor werkbanken of andere zaken die nodig hebt om eenvoudig af te breken of worden vervoerd. Aangezien PVC is gemakkelijk te snijden en samen te voegen, veel huiseigenaren en doe-fans graag de leidingen materiaal te gebruiken om structurele steun voor kleine flexibele play tenten, tuinmeubilair of andere soortgelijke projecten.

Het maken van Reparaties

PVC is een zeer eenvoudig te gebruiken en veelzijdig sanitair materiaal. Het kan gemakkelijk worden gesneden met een hack zaag en samengevoegd met cement loodgieter of tape loodgieter. Hierdoor is het gemakkelijk om reparaties aan bestaande leidingen te maken onder wastafels en op andere plaatsen in de woning;. Fittings zijn gemakkelijk op bijna elk home improvement center of hardware winkel aanschaffen, en ze zijn meestal zeer goedkoop. Er zijn een groot aantal onderdelen die s-curves, afsluiters, schroefverbindingen en anderen omvatten. Vaak aanscherping een verbinding vereist slechts met een schroefverbinding of toepassing van één of 2 wikkelingen tape loodgieter en vastschroeven van de inrichting via tape,. Als u een lek in een bestaande PVC pijp ontdekken, bepalen of de buis wordt gescheurd of het probleem bij een verbinding. Verwijder het probleem pijp door het afsnijden van het water en vervolgens het uitsnijden van de sectie pijp. U kunt deelnemen aan een nieuwe sectie van de pijp door het toevoegen van een schroef klem aan elk uiteinde van de nieuwe fitting. Wikkel de klem draden met tape loodgieter, en dan stevig de schroef klem draai op zijn plaats.

Invriezen Pipes

Over het algemeen hebben PVC-buizen geen last van bevriezing, tenzij ze boven de grond, waar ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Als dit het geval is, moeten de buizen worden gewikkeld met isolerende folie om te voorkomen dat ze bevroren. Een andere methode is om gewoon uit te schakelen het water waar deze is aangesloten op het centrale systeem;. In geografische regio’s die gevoelig zijn voor het invriezen zijn, is het meestal aanbevolen dat de hele buitenkant watersysteem worden gespoeld en opgeruimd in de late herfst voor de eerste vorst . Dit kan worden bereikt met een luchtdruk doorblazen volledige sprinklersysteem, die het water dat in het systeem blijft zal duidelijk.