hoe teak vernis

Teak is een zeer duurzaam hout, zelfs wanneer het niet wordt behandeld, en het eeuwen heel goed, zich tot een prachtige ash grijs wanneer het wordt doorstaan. Het groeit voornamelijk in Birmaanse bossen en het produceert een overvloed aan natuurlijke oliën die het een fijnkorrelige hout dat alle omstandigheden bestand is tegen te maken. Dit is de reden waarom het is een zeer populaire hout voor gebruik met scheepsbouw en tuinmeubilair. Hoewel het niet nodig om vernis of teak beschermen, sommige eigenaren de voorkeur de niet-verweerde uiterlijk van het hout en wens extra veiligheid, vooral bij boten die veel slijtage lijdt. Hier is hoe je vernis kunt gebruiken om de lange levensduur en de natuurlijke kleur van uw teak te garanderen.

Wat het project waaraan u werkt, of het nu een boot, boot vloeren, tuinmeubilair of andere uitwendige voorwerpen, moet je beginnen met het schoonmaken van het. Laat het hout drogen en dan beginnen met een zacht reinigingsmiddel, zoals wasmiddel vloeibaar gemengd met water. Zware schuurmiddelen helemaal niet geschikt voor teak houtsoorten is gevoelig voor wordt gedegenereerd door dergelijke producten.

Stap 1 – Bereid de Hout

Gebruik een borstel of een stevige borstel met water en zeep en scrub schoon eventuele vlekken op het teakhout. Laat de zeep in de weken en til vlekken of vuil van de fijne korrel van het hout en spoel dan voorzichtig en laat het goed drogen voordat je schuren.

Stap 2 – Schuren

Schuur het teakhout neer met een zeer fijn schuurpapier op een elektrische schuurmachine. Sinds teak zijn eigen natuurlijke oliën produceert, zullen deze reizen naar het oppervlak van het hout terwijl u werkt. U wilt zand de teak in de richting van het graan en houd je de druk stabiel en vrij bewegen om te voorkomen dat eventuele divots of schade. U kunt een blok en schuurpapier te gebruiken voor kleinere, moeilijk te bereiken plaatsen.

Stap 3 – Poetsen en vernissen

Zodra de teak wordt geschuurd, met een zachte borstel vuil en stof uit te wissen voordat het aanbrengen van de eerste laag vernis. Op olie gebaseerde polyurethaan jachtlak is het aanbevolen type voor outdoor teak, als het wordt stevig en geeft een volledig waterdicht en weerbestendige coating die zal duren voor velen een lang jaar. Gebruik een zachte borstel om de lak toe te passen, altijd streelde met de nerf van het hout

Laat de eerste laag volledig droog en dan zand zeer licht met natte en droge schuurpapier. Dit zal de tweede laag een betere ondergrond om zich aan te geven. Veeg het residu een keer en vervolgens de tweede laag vernis. Laten drogen minimaal 24 uur goed ingesteld en harden. U kunt meer lagen toe te passen als dat nodig is, maar als je eenmaal klaar bent, moet uw outdoor teak worden ingesteld voor gebruik.