hoe waterdicht een houten vloer

Er is niets dat maakt uw huis er zo netjes en gezellig als waterdicht houten vloeren. Houten vloeren zijn tegenwoordig zo populair als ze gebruikt worden voor het tapijt rage: de aarde-achtige kleur en kalme uitstraling geeft een gastvrije indruk. Het verwijderen van tapijten na jaren opent een hele nieuwe wereld en het gevoel van uw huis. Het verzorgen van de stof en de vloer schade is niet genoeg, houten vloer moet echt en goede zorg, en waterdicht is de magische formule. Denk na over je kinderen of huisdieren – hoe vaak ze geknoeid water of melk, of breng in de modder van buiten. Wood doorweekt dat alles in en na enige tijd, nieuwe donkere vlekken verschijnen.

Once upon a time, mensen gebruikten verschillende oliën, op olie gebaseerde producten, en wassen hun houten vloer in goede conditie te houden. Nu zijn er meer duurzaam, sterker polyurethanen of harsen die niet alleen uw vloer waterdicht maken makkelijker, maar geven een glanzend en warmere uitstraling aan uw huis.

Stap 1 – Voorbereiding

De voorbereiding van de grond voor het waterdicht is een zeer belangrijke stap. Zorg ervoor dat u uw vloer stof en stofzuigen het grondig, te controleren op alle oude vlekken en beschadigde plekken, en verwijderen of ze op te lossen. Op basis van het hout en de kwaliteit en leeftijd, kies het juiste type afwerking materiaal je gaat gebruiken. Meestal mensen kiezen voor urethaan, op basis van zowel olie of water. Goede doordringende zeehondenjagers zijn ook iets om te controleren voordat u uw taak te starten. Vergeet niet om alle meubels buiten de kamer te verplaatsen, en om een ​​goede ventilatie te beveiligen.

Stap 2 – Schuren

Begin met het schuren van de vloer met schuurpapier en wat tijd doorbrengen op het – hoe beter je zand, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Na dat, schoon en stofzuigen de vloer oppervlak grondig nog een keer. Zorg ervoor dat de muren stof ook. Schoonmaken is de meest tijdrovende deel van het waterdicht maken.

Stap 3 – Eerste Coat

Breng de eerste laag en het gebruik van een ouderwetse truc: breng het met een wollen mop, of een dikke natuurlijke materiaal mop. U kunt ook een wollen applicator. Wol verschaft een glad en gelijk oppervlak en de eerste laag is het belangrijkste. Wanneer u klaar bent, de lucht de kamer uit en laat de vloer volledig droog is.

Stap 4 – Tweede Coat

Zorg ervoor dat de eerste laag volledig droog is. Je zal het mogelijk hoofdpijn bij de volgende coating lagen te voorkomen. Zodra het droog is, gebruik dan een zand-papier om alle hobbels of rimpels links na de eerste laag te verwijderen. De ondergrond moet zelfs kijken. Stofzuigen.

Stap 5 – Derde Coat

Breng de derde laag, hoewel soms deze laag is niet nodig als het hout is in een goede vorm, of nieuwer, en de twee voorgaande lagen waren goed gedaan. Toch is de derde laag geeft een betere uitstraling en sterker waterdicht. Laat het drogen, te controleren op onvolkomenheden en borstel op gelijkmatig nog een keer.

extra Tip

Bij de planning op een houten vloer waterdicht maken, zorg ervoor dat je een reeks van warme en droge dagen te kiezen, omdat regenachtige dagen en een hoge luchtvochtigheid de vacht kan maken veel langer drogen.