hoe wax van een parketvloer

Parket is een van de meest populaire, duurzame soorten vloeren die men vandaag de dag kan hebben, dus is het noodzakelijk om te weten hoe wax uw parketvloer om het in zijn natuurlijke ongerepte schoonheid het hele jaar door te houden, en ook de uitbreiding van haar leven.

Modern parket, die bekend staat als laminaat, hoeft niet te worden geboend, want het is voorbewerkt in polyurethaan, maar als je de ouder type van hardhout in uw huis, is het verstandig om het zelf te doen. Op deze manier voorkomt u arbeidskosten, die kan oplopen, aangezien een parketvloer heeft een jaar te worden geboend rond drie tot vijf keer, afhankelijk van hoeveel verkeer het wordt.

Stap 1 – Wissen van de kamer

Verwijder alle meubels en alle tapijten van de vloer. Ook is het raadzaam om ramen te openen voor voldoende ventilatie aan te moedigen met het oog op een snelle droging van de producten te gebruiken aan te moedigen en te elimineren eventuele prikkelende geuren die kunnen voortvloeien uit deze waxen job.

Stap 2 – stofzuigen

Vacuum grondig om alle stof en pluisjes te verwijderen, en met de licht vochtige dweil te vegen over de vloerdelen. De mop moet slechts licht vochtig als te veel water kan het hout beschadigen. De mop is ook nodig voor eventuele accidentele gemorste vloeistoffen.

Stap 3 – Solvent Cleaning

Begin met verwijzing naar richtlijnen van de fabrikant om wat en wat niet kan worden gebruikt op de parketvloer controleren. Als je eenmaal hebt besloten welk type reinigingsmiddel is ideaal voor uw parket, beginnen met het aanbrengen van de no-spoelen reinigingsmiddel of de citrus oplosmiddel, volgende richtlijnen van de fabrikant. Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen dan de hierboven omschreven als het gebruik ervan kan krassen op de vloer niet gebruiken.

Stap 4 – Het verwijderen van vlekken en dergelijke

Als er sprake is van donkere vlekken of vlekken op de vloer, van toepassing wat azijn om het, laat het voor een paar minuten en veeg het droog met de zachte doek. Gebruik geen azijn op schoon hout.

Stap 5 – Aanbrengen Uw Wax

Als er een ophoping van wax op uw vloeren moet je zand ze eerst, maar dit is een baan die gespecialiseerde apparatuur nodig heeft, zorgt voor veel stof en gedoe en als dit het geval is, is het best overgelaten aan een professional .

Stap 6 – Polish

Op dit moment kun je de basis van water acryl wax toe te passen op uw parket. Breng het in een gelijkmatige dunne laag, die het hele gebied. Deze wax heeft specifieke ingrediƫnten die een beschermend oppervlak bekleding die op uw parketvloer waterafstotend zal maken zal vormen. De toegepaste wax is echt heel reukloos en zal drogen in ongeveer 2 tot 3 uur.

Zodra de wax volledig is opgedroogd, neem greep van een zachte schone doek en met regelmatige en harde stookt, buff of polijsten het hele gebied. U kunt deze doek te wikkelen rond de basis van een zachte dweil en maken gebruik van deze om de taak te verlichten. Dit proces zal terug de vloer shine brengen en helpt om te pronken met de echte schoonheid van uw parketvloer.

Nadat je klaar bent, neem nota regelmatig stofzuigen om haar natuurlijke schoonheid te behouden en te voorkomen dat zoveel mogelijk het dragen van hoge hakken en laarzen thuis, omdat ze je hout kunt markeren. Ook als u matten vertrekken deuropeningen om vuil en grime en karpetten te vangen in de keuken om eventuele lekkages te vangen, zult u uw schoonmaak tijd met de helft verminderen.