humus bodem en plantengroei op lange termijn

Bodemvegetatie is rijk aan plantaardige voedingsstoffen, zoals stikstof, kalium en koolstof. Humusvormen uiteraard gedurende vele jaren, of kan worden vervaardigd in een composthoop in een veel kortere tijd. Naast talrijke organische verbindingen, humus is ook hoog in bacterieleven die plantengroei in veel opzichten bevorderen. Voor planten groei op lange termijn, humus is de ideale keuze, want het zal vereisen minder frequent behandelingen om het niveau van de vruchtbaarheid nodig zijn voor planten te behouden. Voor lange of korte termijn planten, moet humus de primaire bodem of worden gemengd met de bestaande bodem om de vruchtbaarheid te verhogen.

Bacteriën en verschillende soorten schimmels zijn verantwoordelijk voor het draaien plantenresten en vuil in voedingsstoffen die kunnen worden opgenomen door de planten. Andere bacteriën handelen om de bodem naar de bodem absorptie te passen door plantenwortels conditioneren. Nog andere vormen van bacteriën en bodemschimmels dienen om planten en de bodem beschermen door de groei van schadelijke pathogenen en verwijderen van bestaande. Vruchtbare grond vergt veel verschillende soorten micro-organismen om gezond te blijven, en het toevoegen van humus of compost is de meest voorkomende methode voor het verbeteren van de bodemkwaliteit autonoom.

Humus en bodemschimmels

Het is belangrijk dat humus bestaat uit dode dingen onthouden, maar het is zeer levendig. Deskundigen zeggen dat een zeer betrouwbare test teelaarde vruchtbaarheid een gat 1 kubieke voet graven groot en tel de wormen in de bodem u verwijderen. Bodem met 45-60 regenwormen wordt beschouwd als zeer vruchtbaar, en de bodem met minder dan 30 wordt over het algemeen gegeven behandelingen van extra compost voor het planten. En omdat een gezonde bodem is erg goed in het gezond houden van zichzelf, humus bodem goed uit te werken voor de lange termijn planten, zelfs voor bomen of struiken die in de plaats voor onbepaalde tijd zal blijven.

Humus is Actief Bodembeheer

Humus maakt een aantal van de beste bovengrond je kon hopen te hebben, vooral als u gebruik maakt van humus gemaakt door compostering. Om planten groeien sterk, humus neigt lichter dan andere grondsoorten, waardoor het gemakkelijker wortels weg te duwen door de bodem evenals waardoor lucht en vocht in de grond gelijkmatig doordringen. plantengroei op lange termijn vraagt ​​om een ​​levensvatbare en actieve bodem, of anders de bodem zal snel uitgeput, en de planten zullen haperen of niet volledig.

Optimale Top Soil voor plantengroei

Andere grondsoorten baat hebben humus gemengd in hen. Zandige gronden vaak tekort aan nutriënten en vocht, bijvoorbeeld. Toevoeging humus vergroot het beschikbare nutriënten, en voegt een zekere dichtheid zand zodat het kan meer vocht vast te houden. Klei, terwijl het rijk aan anorganische verbindingen en mineralen, vaak weinig koolstof, stikstof en kalium. Het mengen van klei met compost bezielt deze ontbrekende voedingsstoffen, en heeft het extra voordeel van het losmaken van de bodem dichtheid, zodat de wortels in staat zijn om sterker te worden. Voor alle planten, op korte en lange termijn projecten gelijk, het toevoegen van humus in de bovengrond is een geweldige manier om te helpen garanderen dat een sterke groei van de plant.

De behandeling van andere bodems met Humus