hydrocultuur vs aquaponics: dat is beter voor u?

Hydrocultuur hoofdzakelijk verwijst naar het proces van het beheren planten groeien zonder daadwerkelijk gebruikmaken van de bodem. Hydrocultuur laat planten om te groeien in het water door het voeden van hun groei door middel van minerale voedingsstoffen. Naast Hydrocultuur, is er ook de stijl van groeiende planten genoemd Aquaponics. Laatstgenoemde gaat in wezen een stap verder door de toevoeging van het gebruik van vis verder voedingsstoffen voor planten groeien leveren. Beiden soorten containers tuinieren processen en beide worden geacht effectief te zijn, maar er kunnen gevallen zijn waarin men is geschikter dan de andere.

Aquaponics is het proces waarbij vissen worden gebruikt om planten te laten groeien. Dit wordt mogelijk gemaakt door het kanaliseren van vis afval in de planten bedden. Het dient eigenlijk als een natuurlijke voedingsstoffen zoals in het geval van organische bemesting in normale plant processen. Daarom is de belangrijkste fundamentele vraag die moet worden gesteld aan iedereen die tot het nemen van dit soort tuinieren procedures is de vraag of hij of zij vis houdt of niet. Als u geïnteresseerd bent in vis en hebben een basiskennis over hoe om een ​​aquarium met gezonde vissen te houden, dan moet je proberen Aquaponics.

The Fish Element

Als u Aquaponics ook kiest, het is een slimme manier van het gebruik van een organisch systeem vers, biologisch duurzame vis te bieden voor uw gezin. Dergelijke vis zouden vrij van chemicaliën en andere schadelijke stoffen uit de zee zijn. Tilapia is een van de meest populaire soorten gebruikte vissen Aquaponics omdat het snel groeiende en maakt ook een uitstekende vis voor gerechten.

The Organic Aspect

Beide systemen zijn productiever en biologisch tuinieren methoden. Echter, Aquaponics is een zeer milieuvriendelijk procedure wanneer men bedenkt dat er efficiënt gebruik van voedselrijk water. Het is ook een manier om indirect te besparen water.

Het milieuaspect

de Produce

De kosten

Voornamelijk beide methoden in staat stellen een hoog aanbod in een kleine ruimte. Produce kan het hele jaar door worden volgehouden, ongeacht het klimaat, aangezien geschikte thermometers en verwarmingssystemen kunnen worden gebruikt. Ook bij het gebruik van hydrocultuur, kunt u profiteren van de verse aanvoer van verse groenten zoals sla, tomaten en komkommers, en andere groene soorten groenten. Deze staan ​​bekend efficiënter worden geproduceerd Aquaponics systemen, omdat het water dat present kweekvijvers is kan de plant meer rijk aan stikstof. Ook deze worden gebruikt voor commerciële doeleinden bij gebruik op een grotere schaal.

De Uitrusting en onderhoud nodig

Als je niet al in het bezit van een aquarium je nodig hebt om een ​​samen te kopen met alle benodigde accessoires zoals verlichting, een pomp, een filter en een kachel. Onnodig te zeggen, moet u vissen en hun voedselvoorziening te kopen. Vooral het is de instelling dat de grote kosten met zich meebrengt, omdat je niet hoeft te veel geld uit te geven om het te handhaven of te voeden de vis. Als je niet wilt alle van de aankoop boven je zal dan beter vasthouden aan de hydrocultuur door zelf in plaats van toegang tot Aquaponics.

Als u al een aquarium bezit dan is het aanbevolen dat je geeft Aquaponics een keer te proberen, omdat vrijwel alles wat je hoeft te doen is om het te vullen met water en vis en sluit deze via een leidingsysteem naar de hydrocultuur planten bedden. Het heeft niet veel onderhoud, behalve de noodzaak om regelmatig de vissen, omdat de pomp de reiniging vereisen. Het zal afval van de vis te vangen en te kanaliseren naar de hydrocultuur planten bedden aan de Aquaponic proces mogelijk te maken.

Het filter zal op zijn beurt laat het water relatief schoon zijn de hele tijd voor de vissen welzijn. Uiteraard moet u om tijd uit te voeren wat water verandering van de tijd om ervoor te zorgen de beste resultaten. Let ook speciale aandacht voor het aantal vissen je moet toevoegen afhankelijk van de grootte van de tank. Gespecialiseerde hobby centers en huisdier en tuinieren winkels zal u voorzien van alle benodigde apparatuur en informatie.