identificeren van huis elektrische bedrading kleuren

De snelste manier om het huis elektrische bedrading te identificeren is door zijn kleur. Afhankelijk van waar een draad uiteindelijk wordt geïnstalleerd, kunt u niet altijd rekenen op de gedrukte vermeldingen op de isolerende coating, noch zal u altijd in staat zijn om ze leesbaar te lezen.

De behulpzame realiteit is dat je echt maar drie soorten draad te identificeren: warm, neutraal, en op de grond.

Waarom Wires zijn verschillende kleuren

Een aantal verschillende kleuren kunnen worden gebruikt voor de hete draad in diverse soorten schakelaar bedrading, terwijl neutrale en aarddraden altijd even hoog is. Als je bezig bent in elk huis bedrading, correcte identificatie van draden is noodzakelijk, zodat je uiteindelijk het maken van de juiste connecties.

Standard kleuren gebruikt voor thuis bedrading

Voordat u een bedrading project te beginnen, zorg ervoor dat je de basis van de bedrading en de kleurstelling van het circuit te begrijpen. Met de stroom uitgeschakeld is, is er geen gevaar voor elektrocutie, maar je kon nog steeds een verkeerde aansluiting ergens en eindigen met een onvolledige circuit.

onderwerpen

DISCLAIMER: Voordat je het zijn werkzaamheden aan de bedrading van een stopcontact, lamp, ventilator, of een apparaat, dient u altijd de individuele circuit uit bij het hoofdpaneel. Dit zal stroomstoring die specifieke circuit en elektrische schokken te voorkomen.

Huis elektrische draden zijn verschillende kleuren zodat men kan onderscheiden van elkaar. Binnen hun kleurrijke isolerende coating ze allemaal bestaan ​​uit een koperen geleider. De kleuren gewoon het gemakkelijker maken voor u om bij te houden van uw werk te houden. Ze denkbaar allemaal dezelfde kleur, maar dan zou je moet elke draad afzonderlijk markeren om hen te vertellen uit elkaar. De verschillende kleur coatings dat voor je doen.

Wat volgt is hier de standaard kleuren voor draden gedurende een huis. De meter of de grootte van de draad kan veranderen afhankelijk van de stroom die door het circuit, maar de kleur is een constante functie.

De draad die de stroom van de stroombron tot het stopcontact of vergaarbak draagt ​​is de hete draad. Wanneer je ziet een zwarte draad, je weet dat het warm is. Er zijn andere draden die stroom geleiden ingewikkelder circuits, maar zwart zijn altijd warm.

Denk na over de meeste draden en kabels die je niet ziet als deel van de bedrading van uw huis. Uw televisie, uw laptop snoer. Al deze zijn hot, omdat ze actief uit te voeren de kracht die uw apparaten blijft draaien, en ze zijn bijna uitsluitend zwart.

Om het circuit te voltooien, moet de huidige terug te keren naar de stroombron. Het doet dit door middel van de neutrale draad, die is altijd wit.

In sommige gevallen kan een witte draad met een stuk zwart isolatieband aan de uiteinden worden gemerkt. Een witte draad die met zwart is gemarkeerd betekent dat het werkt als een hete draad en is niet meer neutraal.

Wanneer je ofwel een groene draad of een kale koperdraad ziet, kunt u er zeker van zijn dat het een aardingskabel. Een begane draad wordt gebruikt als een beschermende maatregel. Ground draden terug foutstroom naar de aarde grond, het individu te beschermen tegen elektrocutie.

Rode draden worden aangetroffen in schacht, meeraderige kabel. Deze worden doorgaans gebruikt voor schakelaar bedrading. Sinds rode draden nog steeds actueel te voeren, worden ze beschouwd als hot.

Gele en blauwe draden worden soms bij ingewikkelder schakelingen. Als ze zijn, worden ze gebruikt als hete draden stroom tussen switches en palen uit te voeren. Daarom zijn ze ook bekend als reizigers.

Dit zijn de meest voorkomende kleuren gebruikt. Andere kleurencombinaties, zoals gestreept bedrading kan worden gebruikt voor andere toepassingen. Niet alle kleuren zijn gestandaardiseerd.