ijs dam verwijdering en preventie

U kunt lange ijspegels opknoping van uw dakgoten zijn opgevallen, maar je mag niet de betekenis van de schade die ze veroorzaken hebben gerealiseerd. Ijspegels zijn een van de eerste tekenen van ijs dammen op uw dak. Lees verder om te ontdekken wat ijs dammen zijn, hoe ze vormen en de beste methoden voor hen veilig te verwijderen.

Wat is een Ice Dam?

onderwerpen

Een ijs dam een ​​muur van ijs die zich vormt aan de rand van het dak, meestal in de goten of koof, met water pooling daarachter. Dit water heeft de potentie om lekken in huis en schade aan wanden, plafonds, isolatie en andere gebieden veroorzaken.

Wat zijn de oorzaken van het ijs Dams?

Ijsdammen worden veroorzaakt door de combinatie van zware sneeuwval en oneigenlijk zolder ventilatie. Slechte ventilatie kan leiden tot een ongelijke verdeling van de warmte in uw zolder die sneeuw op uw dak veroorzaakt ongelijkmatig smelten, zelfs wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt. Wanneer de eerste laag sneeuw op uw dak begint te smelten, dit vertraagt ​​uw dak onder koudere lagen totdat het een unwarmed sectie zoals binnendozen, valleien of goten bereikt. Het begint dan weer te bevriezen. Dit proces van het ontdooien en opnieuw bevriezen is wat de oorzaak van een ijs dam;. Hoe verwijder ik een bestaande Ice Dam;? Als je niet de know-how hebben, het verwijderen van een ijs dam kan heel gevaarlijk zijn. In het verleden was het gebruikelijk om de goten van de woning, die goed bedoeld was, maar verkeerd te trekken. Het verwijderen van goten veroorzaakte aanzienlijke schade aan daken en goten systemen, en vervolgens als de sneeuw gesmolten daalde naast de fundering van het huis en zelfs veroorzaakt kelders tot overstromingen;. Merk op dat ijs dam verwijdering kan ernstig persoonlijk letsel en schade te riskeren om het dak, zo niet gedaan behoren. Nooit lopen op een met sneeuw bedekte dak en zorg ervoor dat als je met behulp van een ladder die u de juiste veiligheidsprocedures te volgen;. Het verwijderen van sneeuw van het dak zal het belangrijkste ingrediënt nodig is voor de vorming van een ander ijs dam te elimineren. Met behulp van een dak hark en push bezem, verwijder de sneeuw door voorzichtig te trekken van de helling van het dak lijn. (Trek nooit sneeuw horiziontally over het dak of het kan de shingles afbreken en leiden tot andere schade.) Dan, voorzichtig chip weg een kanaal door het ijs dam zodat het water kan doorstromen zal zijn. Zorg ervoor dat u het kanaal stoppen wanneer je dicht bij het dak te krijgen. Het is niet nodig om al het ijs in de goten of het ijs dam zelf te verwijderen – als u de sneeuw van het dak te verwijderen, zal het ijs te smelten als de temperatuur stijgt.

Hoe kan ik voorkomen dat het ijs Dams in de toekomst? Het reinigen van de goten op uw huis kan voorkomen ijsdammen uit snel optreden, maar het is niet een complete oplossing. Goten van de buitentemperatuur en in sommige gevallen nemen, zal vol bevroren puin, waardoor het gesmolten water om opnieuw invriezen bij stromen in de goten;. Een goede zolder ventilatie en isolatie is de beste manier om te voorkomen dat ijs dammen. De gebruikelijke aanbeveling voor een goede ventilatie is 1 vierkante voet van de vent voor elke 150 voet van de zolder vloeroppervlak, maar elk klimaat en de regio kan zijn eigen aanbevelingen, zodat contact op met een erkende plaatselijke isolatie bedrijf in uw buurt voor de exacte aantallen. Als je kleine louvered openingen (ook bekend als gevel ventilatieopeningen) aan weerszijden van de zolder, kunt u of vervang ze met grotere openingen of installeer een elektrische vent ventilator over de binnenkant van hen. Deze speciale ventilatoren werken meestal op een thermostaat en zal buitenlucht te trekken naar de zolder om de temperatuur in consistent te houden, waardoor de ongelijke smelten en opnieuw bevriezen van sneeuw en ijs te voorkomen.