in de vloer water stralingswarmte conversie mogelijkheden

De in de vloer water stralingswarmte systeem is het meest bekend om de meest comfort en de natuurlijke warmte die geschikt is voor het menselijk lichaam te geven. De in de vloer warm water tubing geeft warmte af door het rechtstreeks overbrengen van warmte van een heet oppervlak tot een kouder is. In de vloer maakt gebruik van het systeem hydraulisch of heet water door een ketel als brandstof warmtebron verwarmd. Het grootste voordeel-afgezien van comfort is de mogelijkheid energie-efficiënt te zijn. De nadelen omvat hogere installatiekosten, langzame verwarming cyclus, moeite met piping onderhoud of reparatie, aparte airco kanaal voor het koelsysteem.

Het warme water plint systeem is vrij gelijkaardig aan de stralingswarmte op het gebied van het gebruik van warm water door een boiler verwarmd om warmte te genereren, hetzij door middel van straling en convectie. Hoe werkt dit systeem werkt? Het water dat wordt verwarmd door de ketel gaat door de “fin-tube” plint eenheid die op de muren is gemonteerd. Dit fin distribueert en verhoogt de warmte die het efficiënter maakt. Bron van brandstof kan aardgas, propaan, olie of elektriciteit. Het voordeel van dit systeem is dat het energiezuinig, een rustig, en de scherpe temperatuurcontrole. De nadelen zijn geen obstructie plint straling om de gladheid van het proces te waarborgen, ook een langzame temperatuurstijging en scheidt ook air-conditioning duct voor de verdeling van het koelsysteem.

Met behulp van heet water om warmte op te wekken

Nu naar de bovenstaande vraag te beantwoorden, is het inderdaad mogelijk om een ​​warm water plint warmte om te zetten in stralende in vloerverwarming. Er zijn vele manieren om een ​​klein gebied van vloerverwarmingssysteem band met een plint systeem afhankelijk van het type vloerverwarming en de distributie van warmte. Een andere optie is om een ​​’hybride’ die stralende in de vloer water stralingswarmte systeem en een deel warm water plint systeem onderdeel te installeren. Het denken over het hebben van zowel de plint en in de vloer stralende systeem is heel interessant nieuws.

Koppelverkoop Vloerverwarming systeem met een Baseboard System

Andere manieren om je warm water plint verwarming te zetten in een in de vloer water stralingswarmte is inclusief het gebruik van de 3-weg thermostatische mengkraan. Dit is de eenvoudigste conversiemethode. Je gewoon bevestigd de 3-weg thermostatische mengkraan de in de vloer stralingssysteem om de bron van heet water. Het elimineert in wezen het binnendringen tussen de in de vloer straling circulaties tegen andere circulatiepompen binnen het systeem.

Three-Way thermostatische mengkraan

Er zijn voors en tegens van dit proces, waarbij de temperatuur op zowel de plint of in de vloer stralende systeem zal vallen en vice versa. Houd er rekening mee dat wanneer u een plint circuit gebruiken als bron van verwarming voor de in de vloer stralingswarmte systeem betekende dat de vloer enige warmte te genereren zodra de plint lus circuleert in tegenstelling tot het gebruik van de ketel als bron. Soms is het beter om de in-vloersysteem vertrekken als een onafhankelijk systeem.

Installatie van Globe Valves

Een andere methode is door de installatie van paar klepafsluiters of een handmatig aangepaste driewegklep en laat de in de vloer stralingssysteem werking het verwarmingsproces zelfstandig plaats. Andere optie kan zijn om de hete circulatie van warm water om te leiden via de plint systeem of u kunt een radiator te gebruiken in plaats en laat de circulatie passeren een voorwaardelijke buis onder de vloer.