inductie en zwart glas kookplaat – fornuis zorg en reparatie

Aangezien warmte wordt alleen gemaakt in het kookgerei en voedsel, deze keramische plaat blijft vrij koel. Morsen kan worden afgeveegd met een natte spons of een papieren handdoek, en zal niet snel koken op als in de ‘gladde bovenkant “type. Schuurmiddelen mogen niet worden gebruikt, omdat deze het oppervlak kunnen krassen.

Maak de zwarte glasstop vaak. Hun dramatisch effect vereist een beetje meer onderhoud. Wacht tot de glasstop is afgekoeld alvorens het te reinigen. De enige uitzondering hierop is om suikerhoudende morsen verwijderen terwijl ze nog warm zijn. Veeg eventueel gemorste met een schone, vochtige doek als de kookplaat is cool. Hoe langer je koken met een spill-over op de kookplaat, hoe moeilijker het zal zijn om te verwijderen. Zorg ervoor dat bodems van pannen schoon en droog zijn alvorens ze te gebruiken. Om spill overs, gebruik pannen met hoge zijden voorkomen. Laat voldoende hoofdruimte in de pan te roeren en koken. Sta niet toe dat vocht te druppelen op de kookplaat bij het verwijderen van de behuizing. Rust niet koken lepel of pan deksel op de kookplaat. Plaats geen zware voorwerpen boven de kookplaat niet op te slaan. Ze kunnen vallen op en schade aan de kookplaat. Gebruik geen staalwol of in poedervorm reinigingsmiddelen. Deze zullen krassen op het glasstop. Gebruik geen reinigingsmiddelen ontworpen voor witte kookplaten. Zij zullen zwart glas beschadigen.

Het schoonmaken van Black glasstop Cooktops

Krassen kunnen niet worden verwijderd. Om te voorkomen dat er krassen, gebruik pannen met een gladde bodem. Rough panbodems en folie pannen zal het glas krassen. Gebruik de glasstop als een snijplank of aanrecht. Geen scherpe of ruwe randen kan krassen veroorzaken. Wanneer een oppervlakte-element blijft staan ​​met een lege pan, kan het glas smelt onder de pan. LAAT EEN LEEG pan of folie op de kookplaat.

Solid Element Kookplaten – Onderhoud en Reiniging

Lichte gronden: Was koele kookplaat oppervlak met een oplossing van vloeibare schotel-wasmiddel en water. Naspoelen. Droge ondergrond met een schone papieren handdoek.

Als vlek blijft: Geniet van een papieren handdoek met azijn. Wrijf vervuilde gebied van glas. Niet gebruiken op metalen onderdelen. Naspoelen. Herhaal dit indien nodig.

Matige / zware gronden: Schraap voorzichtig dik of moeilijk is om vuil te verwijderen met behulp van een single-edged scheermes in een houder. Plaats azijn doorweekt papieren handdoek op de bodem voor 10 tot 15 minuten. Afwrijven bodem. Gebruik geen azijn op metalen onderdelen. Nauwkeurig afnemen en drogen. Herhaal dit indien nodig. GEBRUIK GEEN staalwol of schurende reinigingsmiddelen poeders.

Gebruik geen reinigingsmiddelen voor witte kookplaten gebruiken. Zij zullen zwarte glasstops krabben.

Om schone, droge kookplaat te poetsen: Goed schudden en polijsten verkocht door fabrikant van zwart glas top gelden specifiek voor dat kookplaat. Gebruik geen andere poetsmiddelen. Wrijf krachtig met een papieren handdoek. Gebruik een schone papieren handdoek overtollige te verwijderen en te polijsten. Pitting kan niet worden verwijderd.

Om te helpen voorkomen dat pitting: Ruim suikerhoudende morsen zo snel mogelijk. Schone glazen terwijl het nog een beetje warm. Schraap voorzichtig van suikerhoudende morsen met behulp van een single-edged scheermes in een houder. Zorg ervoor dat de bodems van pannen schoon zijn voordat het vervangen op kookplaat.

Dit zijn stevige gietijzeren schijven, afgedicht om de kookplaat zodat er geen lekkages kan onder hen te krijgen. Volg de instructies in de handleiding voor onderhoud en reiniging. Sommige hebben een coating die hen beschermt, en die moet worden verwarmd en uitgehard voordat er iets koken te voorkomen dat de coating kleeft aan gebruiksvoorwerpen.

Veeg het element bij het volledig afkoelen met een vochtige doek. Voor meer bodem, gebruik een milde reinigingsmiddelen, zoals aanbevolen door de handleiding. Spoel altijd grondig en volledig drogen door verhitting dus het zal niet roesten (het is gietijzer!).