infrarood sauna vs stoombad

Een infrarood sauna werkt op een andere manier om de meer traditionele vorm van stoom sauna, die kan het nuttig zijn om deze verschillen te begrijpen. Of je nu van plan om een ​​installeren in uw huis of u gebruik maken van een op een aparte locatie, zich bewust van de kwaliteiten bezitten beide zal u toelaten om te bepalen welke is meer geschikt is voor uw doeleinden.

Het belangrijkste verschil tussen een infrarood sauna en een stoombad is de wijze waarop de warmte wordt geproduceerd. Infraroodstralers worden gebruikt om de warmte in een infraroodtype, die slechts moeten worden ingeschakeld om de vereiste warmte. Steam sauna’s gebruiken verwarmde rotsen, die moeten water op hen uitgestort om warmte en stoom te produceren. Hierdoor ontstaat een verschil met de luchtvochtigheid.

Warmtebron

Op het eerste gezicht is het doel van een infrarood sauna lijkt precies gelijk aan die van een stoomsauna echter een verschil ontstaat wat ze daadwerkelijk doen. Terwijl stoomsaunas warmte en stoom te produceren om de hele afgesloten ruimte op te vullen, infrarood sauna’s concentreren op het verwarmen van de organen van de sauna voordat de lucht die hen omringt.

Doel

De aard van de sauna die u kiest, kan afhankelijk van de temperatuur niveau dat u vertrouwd mee bent. Een infrarood sauna kan een temperatuur tot 150 graden F te bereiken, terwijl die van de stoom variëteit reikt tot 195 graden F. U moet bepalen of u wilt eenvoudig worden verwarmd door de sauna, of dat u het wilt u transpireren.

Temperatuur

Als het belangrijk is voor u om een ​​sauna die snel opwarmt, dan zal de infrarode variëteit de beste optie. Afhankelijk van de grootte, kan een stoomsauna tot 30 minuten om de optimale temperatuur te bereiken. De automatische aard van een infrarood sauna betekent dat het werkt sneller en zal slechts ongeveer 10 minuten op te warmen.

Snelheid

Vanwege het feit dat infraroodsauna modern vergelijking met de stoom ras, ze de neiging om gemakkelijker te installeren ze zo ontstaan. Geprefabriceerde panelen kunnen eenvoudig worden geknipt of geschroefd samen, terwijl een stoomsauna wat meer monteren.

Installatie

De hoeveelheid energie die nodig is voor elke vorm van sauna zal een overweging zijn om u te helpen bepalen hoeveel ze zullen gebruiken en de kosten die gepaard gaan. Het aantal kilowatt vereist door de sauna verschilt per fabrikant en u zult zien dat degenen met het laagste aantal kilowatt zijn de goedkoopste te lopen. In de regel, de infrarode ras de neiging om meer energie-efficiënt te zijn.

Energie

Kosten

Als u van plan bent om uw eigen sauna te kopen, zult u merken dat de kosten van de structuur is sterk afhankelijk van de stijl en de grootte die u verkrijgt. De grotere hoeveelheid technologie geïntegreerd in het infrarode type zal ze vaak leiden tot duurder dan stoomsaunas zijn. In aanvulling op de kosten van de sauna structuur, moet je ook nadenken over de kosten die worden gemaakt bij het uitvoeren van de sauna’s van de energie die ze nodig hebben.