inleiding tot metgezel tuinieren

Schrijver, ondernemer, Veganistisch en Naturalist Blogger, en recente MBA. Oprichter van Siteforhumans.com en Prince of Wales Vegan Shoppe.

Wonen in een plaats waar de bodem is niet bevorderlijk voor het kweken van een tuin, ik nam het heft in eigen handen vorig jaar. Met de hulp van mijn familie, ik bouwde een serie kleine hoezen, vulden ze met organische vuil, en de vruchten en groenten ik zo naar verlangde in rijen geplant. De aanblik van groen bracht buren vanuit elke richting met advies over voortzetting van mijn vroege succes in een voedsel verstrekken ecosysteem. Het advies is echter voornamelijk uit van pesticiden en chemicaliën. Na wat onderzoek, vond ik een natuurlijke manier om ongedierte af te weren en te helpen mijn tuin te laten groeien.

An Ancient Concept

Ik gebruikte metgezel tuinieren-een interessante methode van het regelen van planten, zodat het gebruik van hun natuurlijke talenten, ze daadwerkelijk helpen elkaar om te groeien en bloeien. Het bootst de voordelen van pesticiden en chemische pest insectenwerende middelen, zonder de negatieve gevolgen. Dit artikel zal een inleiding tot deze natuurlijke tuinieren techniek te geven, terwijl het aanbieden van een eenvoudige handleiding te planten arrangementen.

A (enigszins) Messy Concept

De Native American “Three Sisters” gewassen zijn een voorbeeld van metgezel tuinieren. Drie planten-maïs, bonen en squash-gelijktijdig en dicht bij elkaar gegroeid. De groeiende cycli van elk complement en het voordeel van de anderen. Als de stengels van maïs te verbouwen in de hoogte, bonen groeien op de stengel, terwijl het toevoegen van voedingsstoffen in de bodem die op hun beurt hulp van de squash. Zoals de reus bladeren van de pompoen zorgen voor schaduw op de grond, de andere planten gedijen zonder onkruid. Modern boeren maken gebruik van het concept van plantaardige reacties op milieu-omstandigheden om te helpen en te beschermen naburige planten. Elke plant heeft een metgezel-een natuurlijke vriend dat het kan meegroeien met en service.

Guide groeiende

Het is niet ongebruikelijk voor dit type tuin unkept of overwoekerd kijken, wat vaak betekent dat de grootste hoeveelheid van de natuurlijke bescherming wordt gemaakt. Companion tuinen zijn prachtig, omdat ze niet houden aan enkele soorten planten te groeperen. Het is gebruikelijk om partijen bloemen te vinden tussen bedden van groenten (omdat ze werken als prachtige natuurlijke bestrijders). Daarom, als u iemand die een nette tuin houdt bent, kan deze methode niet voor u.

onderwerpen

Hier is een lijst van de beste planten en groenten om samen te groeien, met informatie over hoe om te plagen en andere zaken uit te bannen.

Houd in het achterhoofd zijn er een paar van planten die universeel effectief zijn wanneer geplant met anderen: uien en goudsbloemen zijn perfect voor companion tuinen omdat hun geuren af ​​te weren de meeste vormen van ongedierte.

Kool: Selderij en tomaten, die beide is aangetoond dat kool wormen af ​​te weren.

Wortelen: Uien en prei, die beide afstoten wortel vliegen.

Corn: Bonen, sojabonen, squash, en meloenen. Sojabonen zijn ideaal, omdat ze van nature cinch bugs, die kunnen voeden met maïs af te schrikken.

Sla: Beets, radijs, en aardbeien. De sla en radijs combinatie is mooi, want het groen daadwerkelijk helpt mals de radijsjes.

Aardappelen: Basil, goudsbloemen, erwten, squash, en groene bonen. Groene bonen zijn een uitstekende partner voor de aardappelen, omdat ze aardappel bugs af te schrikken.

Radijzen: komkommers, sla, meloenen, en erwten. Radijzen ontmoedigen komkommer kevers, terwijl sla tenderizes de radijs.

Komkommers: Zonnebloemen, radijs, en maïs. Deze groente houdt van schaduw, waardoor het ideaal is voor het kweken met hoge planten, zoals zonnebloemen of maïs maakt. Hoe hoger de stengel, hoe meer dekking wordt verstrekt en hoe gelukkiger de komkommers. Radijzen ontmoedigen komkommer kevers.

Beets: Bush bonen, sla, uien en knoflook. Knoflook wordt gezegd dat de smaak en het groeiende vermogen van de bieten te verbeteren.

Selderij: Bonen, bieslook, knoflook en tomaten. Bieslook en knoflook af te weren bladluizen, die de neiging hebben om op te leven en eten selderij.

Squash: maïs, pompoen, oregano, en meloenen. Oregano heeft een unieke geur die deskundigen beweren afschrikt algemene ongedierte.