is een warm water circulatiepomp energiezuinig?

Een warm water circulatiepomp werkt door het circuleren of pompen stoffen, zoals suspensies, gassen of vloeistoffen in een lus of een gesloten circuit. Ze worden meestal gebruikt thermostaatbad in hydro verwarmings- of koelsysteem. Met zwaartekracht aanvullende hulp bewegend water rond gesloten circuits niet verbruiken veel energie;. Wanneer bijvoorbeeld water eerst omhoog wordt gepompt, zal het circuleren een systeem en uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke positie, pompvermogen alleen nodig de traagheid of sleep in leidingen tegen te gaan om het water naar voren efficiënt te stuwen. Dit proces wordt herhaald over en weer;. Omdat circulatiepompen draaien op weinig energie, circulatiepompen ontworpen voor thuisgebruik zijn klein genoeg om naast de sanitaire systemen aan te passen.

Circulatiepompen gebruikt in het huis zijn in principe centrifugaalpompen die elektrisch aangedreven en vrij compact zijn, hun enige doel is om warm water te produceren op aanvraag. Zonder hen, zullen de gebruikers niet alleen te wachten tot het water te verwarmen, zullen ze ook getuige zijn van een veel stromend water in de afvoer elke keer dat ze zet de warmwaterkraan. De drie belangrijkste onderdelen van een circulatiepomp zijn

pomp Structuur

De rotor wordt aangedreven door een elektromotor. Het dwingt dan is het water naar voren of naar boven. Een rotor is als een turbine omdat het een wiel met een reeks schuine bladen. De waaier roteert zeer snel, het water duwt en comprimeert het. De motor is verzegeld in een waterdichte behuizing, dit is verbonden met de rotor. Thuis circulatiepompen zijn meestal klein genoeg om naast de sanitaire systemen om te worden gemonteerd, industriële soort pompen hebben grote modellen en hun motoren zijn meestal vastgesteld op verschillende locaties uit de buurt van het leidingsysteem.

Soorten van Binnenlandse circulatiepompen

Er zijn verschillende soorten home circulatiepompen. Voltijd circulatiepompen werken de klok rond en verbruiken veel energie. Heet water wordt voortdurend door het toestel zelfs als er geen vraag naar deze gepompt. Dit type systeem is duur om te onderhouden en kan onnodige druk zetten op de pomp en verwarming;. Timer gecontroleerde pompen in- en uitschakelen met tussenpozen. Gebruikers kunnen hun pompen programmeren werken alleen als de vraag naar warm water hoog is, zoals ‘s morgens en’ s avonds vroeg. De keerzijde van dit ontwerp is wanneer je warm water nodig hebt op een moment dat de pomp is niet de bedoeling om te werken, zul je moeten wachten tot verhitte water uit de kraan te laten stromen;. Temperatuurgestuurde pompen aan de andere kant gaat aan en uit, afhankelijk van de temperatuur van het water in de leidingen. Als de watertemperatuur onder een voorgeschreven niveau daalt, wordt de pomp ingeschakeld om water te circuleren in de leidingen lijn tot het gewenste niveau is bereikt;. Warmwatervraag systeem pompen zijn veruit de meest energie-efficiënte en rendabele. Aangedreven door een knop op de afstandsbediening of bewegingssensor, ze werken alleen als je warm water nodig. Gemiddeld, ze kosten slechts $ 1 per jaar te bedienen.