is het tijd om uw hibiscus snoeien?

Hibiscus is afkomstig uit de familie Malvaceae. Hibiscus bloemen worden gezien in een verscheidenheid van kleuren zoals rood, wit, oranje, roze en geel. De diameter van de bloem varieert van ongeveer 5 tot 18 cm. Hibiscus struiken of bomen worden gesnoeid afhankelijk van het seizoen.

Snoeien is een methode waarbij de dode of zieke takken of bladeren wordt afgesneden van de plant. Dit helpt bij het handhaven van de gezondheid en groei van de plant.

Snoeien (Hibiscus) gebeurt meestal na de bloei van de plant. Hibiscus snoeien gebeurt meestal tussen augustus en september. Sommige praktijk snoeien in het voorjaar voor betere resultaten.

Hibiscus planten met meer dan drie hoofdtakken worden meestal genomen om te snoeien. Snoeien door het snijden van bijna een derde van de belangrijkste takken, en de zwakke of dode zijtakken volledig te verwijderen. In sommige hibiscus rassen, is tip snoeien of knijpen snoeien gedaan om de krachtige productie van bloemen veroorzaken. In het algemeen, Hibiscus geeft een goede, opvallende reactie op regelmatig snoeien.

Het gebruik van meststoffen kort na het snoeien moet worden vermeden omdat dit beschadigt de plant. Wacht tot ongeveer 3 weken tot nieuwe scheuten beginnen te ontwikkelen. Hierna kan organische meststoffen worden gebruikt. Wortelsnoei wordt gestimuleerd wanneer er een behoefte voor het herstel Hibiscus.