toenemende stoomketel efficiëntie met een vent (rookkanaal) demper

Montage van een rookkanaal demper is een uitstekende manier om de efficiëntie van uw CV-ketel te verbeteren. Alle boilers die brandstof te verbranden moeten worden ontlucht waardoor de rook te ontsnappen zonder opbouw en het veroorzaken van gevaar voor de mensen in het huis. Het probleem is dat de warmte gaat verloren via de schoorsteen indien wordt opengelaten hele tijd.

Een vent rookkanaal demper is een automatische inrichting, die wordt geopend wanneer uw boiler vuren omhoog zodat de rook te ontsnappen, maar weer dicht te veel hitte te voorkomen ontsnappen.

stoomketels

Hoewel een vent demper is een gunstige aanvulling voor elk type ketel het nog nuttig bij het werken met stoomketels. Een stoomketel is een speciaal type ketel die erg populair was tijdens het begin van de 20e eeuw. Dit type ketel geen pompen nodig de heet water circuleert omdat het berust op de druk van de stoom.

Mechanische Vent Dempers

De ketels zal het water koken tot het wordt stoom die dan rond de pijpen wordt geduwd naar de radiatoren. Er zijn een paar unieke factoren bij het gebruik van dit soort ketel. Wanneer warm water nodig is de ketel zal het vuur van de productie van stoom, die vervolgens door de pijpen wordt geduwd. Er zullen reeds voorzien in deze leidingen.

De lucht moet kunnen ontsnappen door een vent in de radiator, maar voor efficiency deze vent moet weer uit te sluiten automatisch zodra de hete stoom de radiator heeft ingevuld. Hoewel stoomketels worden niet vaak meer uitgerust zijn er nog veel van hen in het bestaan. Ze zijn zeer betrouwbaar en worden vaak nog steeds in oudere woningen dat is de reden waarom veel huiseigenaren geïnteresseerd in montage rookkanaal vent dempers zijn.

Een mechanische rookkanaal vent demper zal sterk verbeteren van de efficiëntie van uw stoomketel. Dit is een automatische inrichting die het rookkanaal wordt uitgeschakeld zodra de brander stopt afvuren. Dit betekent dat de warmte zal stoppen verloren gaat door de schoorsteen. Het installeren van een vent rookkanaal demper zal normaal kost ergens tussen de $ 100 en $ 400, afhankelijk van de complexiteit van het project en het model van uw ketel.

Gravity bediend vent dempers zijn niet zo nuttig, omdat ze extra back tocht, die een deel van de warmte in uw huis zal verspillen kan veroorzaken. Zoals stoomketels heter zal het nog efficiënter en nuttig zijn bij het gebruik vent dempers.

Montage van een vent demper is eigenlijk heel simpel. Eerst de ketel moet worden uitgeschakeld en het rookkanaal gegeven genoeg tijd om af te koelen voordat gewerkt. Op deze sectie zal uit het rookkanaal dat is waar de klep wordt gemonteerd worden gesneden. Dit is een mechanisch in-line klep die automatisch roteert het afsluiten van de stroming van hete gassen uit de ketel.